Koncert: Wolf’s Hunger, Kolac, Redenik

Organizacija: ROUTE011 i Dom omladine Beograda
Cena ulaznice: 250 dinara

Nakon tri godine kultni novosadski thrash/black metal sastav Wolf’s hunger ponovo u Beogradu, u subotu 12. decembra u Klubu Doma omladine Beograda.

Bend će na koncertu pored starih pesama odsvirati i neke nove, koje će se naći na narednom studijskom albumu ”Bež’te živi vraćaju se mrtvi”, tako da će ovo biti idealna prilika da među prvima čujete kako zvuči novi album ”vukova”.
 

Zajedno sa njima nastupa i beogradski black metal sastav Kolac. Vrednim i upornim radom  momci su zasluženo stekli status jednog od respektabilnih black metal sastava u izuzetno plodnoj srpskoj black metal sceni. Ovom prilikom Kolac će promovisati svoj drugi studijski album ‘’Zauvek crni’’ koji će biti objavlјen na disku Grom rekords.

Kao podrška nastupiće i jedan relativno nov sastav – Redenik. Redenik je mlad bend, nastao u jesen 2014.godine. Sviraju thrash metal sa primesama hard kora i panka. Ubrzo nakon osnivanja snimaju demo sa dve pesme pod nazivom ”Unakaženi um”. Bend trenutno radi na novim pesmama.

 

WOLF’S HUNGER (Novi Sad)

Časlav Ničković – vokal/bas
Vladimir Mušicki – gitara
Igor Marić – gitara
Nikola Pacek – Vetnić – bubnjevi

 

Bend Wolf’s hunger nastao je 2001. godine u Novom Sadu. Od samog početka je želja članova bila da sviraju black metal inspirisan srpskom istorijom i mitologijom. Posle niza promena u postavi bend objavljuje svoj prvi demo ”Thunders of Perun are back” 2003. godine kojim odmah stiču veliki broj poklonika. Nakon demo snimka slede brojni nastupi sa domaćim bendovima Interfector, All my sins, Defilement, Posmrtna liturgija itd. U avgustu 2005.godine bend objavljuje novi demo ”Zemlja moja u plamenu je”. Naredne godine, izdavačka kuća Grom rekords objavljuje split album na kome se pored grupe Wolf’s hunger nalazi i bend Posmrtna liturgija. Ubrzo bend nastupa na United slavic swords festivalu u Beogradu sa bendovima Inferno, The Stone, Svartgren itd. Iste godine Wolf’s hunger nastupaju na Exit festivalu na Metal hammer stage bini. U februaru 2007.godine bend objavljuje svoj prvi album ”Osveta u krvi” opet za izdavačku kuću Grom rekords. Nakon objavljivanja albuma, bend nastupa kao predgrupa kultom američkom death metal bendu Vital remains. U septembru 2007.godine bend prestaje sa radom. Nakon dve godine zatišja, bend se ponovo okuplja i kreće sa radom. Ubrzo slede nastupi u Beogradu i Novom Sadu. U junu 2010. Wolf’s hunger nastupaju kao predgrupa ruskoj folk/pagan atrakciji Arkona. Trenutno bend radi na svom drugom albumu. Na koncertu u Domu omladine, bend će pored starog materijala predstaviti i pesme sa novog albuma.

KOLAC (Beograd)

Zlorog – vokal/gitara
Grob – bas
Omadan IX – gitara
L’hiver – bubnjevi

Kolac je beogradski black metal sastav osnovan 2006.godine. Od samog starta momci su imali jasno definisan cilj, a to je da sviraju muziku koju vole bez obzira na aktuelne trendove. U periodu od 2006-2011. godine bend objavljuje nekoliko demo snimaka i split izdanja, i beleži nekoliko nastupa u Beogradu. U januaru 2011.godine Kolac objavljuju svoj prvi zvaničan album ‘‘Bastard son is dead” za poljsku izdavačku kuću Moon records. Sledi učešće benda na još nekoliko kompilacija i split izdanja. Godine 2013. bend objavljuje svoj materijal na vinilu zajedno sa španskim bendom Xerion. U junu 2014. godine bend nastupa na Explosive stage bini na Exit festivalu, a mesec dana kasnije objavljuje drugi album ”Zauvek crni”. Album je objavljen na kaseti za špansku izdavačku kuću Nigra mors. U 2015. godini izdavačka kuća Grom rekords je najavila objavljivanje istog albuma na disku, koji bi trebalo da se pojavi u novembru, pa će nastup u Domu omladine biti prava prilika za promociju CD-a.

 

 

REDENIK

Redenik je mlad bend, nastao u jesen 2014.godine. Sviraju thrash metal sa primesama hard kora i panka. Ubrzo nakon osnivanja snimaju demo sa 2 pesme pod nazivom ”Unakaženi um”. Bend trenutno radi na novim pesmama.

Komentari