Koncert: U PODNE ZA DECU

Program “U podne za decu” osmišljen je kao retka prilika u Srbiji da se klasična muzika približi najmlađima – od 0 pa do nekoliko stotina meseci. Ovoga puta naši junaci imaju zadatak da nađu ljubavnu formulu za Duh Proleća da ga ne bi Upravni i nadzorni odbor godišnjih doba vratili natrag u zimu. Ulaznice za martovski, četvrti po redu, koncert su donacija humanitarnoj akciji Fonda B92  „Bitka za porodilišta“, čiji je cilj snabdevanje porodilišta i zdravstvenih ustanova u Srbiji medicinskom opremom.

Donacija će biti usmerena ka Ginekološko-akušerskoj klinici Kliničkog centra Srbije u Višegradskoj ulici u Beogradu.

Novac možete uplatiti na račun: 340-36233-65, Erste Banka ad, Bulevar oslobođenja, 21 000 Novi Sad, za Fond B92, poziv na br: 24-03-2013 i poneti uplatnicu na dan koncerta, ili donirati novac na sam dan koncerta u Domu omladine. Visina donacije je po sopstvenom izboru.

Ovom prilikom prikupljamo sredstva  za kupovinu CTG aparata za porodilište u Višegradskoj ulici u Beogradu. Praćenjem rada bebinog srčanog mišića tokom perioda kasne trudnoće i prilikom porođaja, CTG aparati omogućavaju pravovremeno uočavanje eventualnih zdravstvenih rizika i otklanjanje opasnosti po bebino zdravlje. Cena jednog CTG aparata je oko 2.000 evra.

U akciji možete učestvovati na nekoliko načina: donacijom na promotivnom pultu u Domu omladine Beograda (ulaz iz Makedonske) od 20. do 23. marta, od 18 do 20 časova, donacijom ili kupovinom suvenira “Bitke za porodilišta” u Domu omladine neposredno pred koncert ili uplatom na račun 340-36233-65, , sa pozivom na br: 24-03-2013, pri čemu je potrebno da ponesete uplatnicu na koncert kako biste dobili zahvalnicu.

U predstavi igraju polaznici dramskog studija Creative Potential-Talenat, dok će kompozicije u susret proleću izvoditi učenici MŠ Mokranjac.  

Koncerte/predstave U podne za decu organizuje Motiv Art u saradnji sa MŠ Mokranjac i Domom omladine Beograda.

Informacije i rezervacije na +38163 74 098 12

e-mail adresa: upodnezadecubg@gmail.com

Prateći program Prolećnog koncerta “U podne za decu” je dečija arhitektonska radionica “Kolažiranje grada; kanapi i karton”, jedan u nizu projekata Kompozicija – mala škola arhitekture. Sat vremena pre početka koncerta, u holu ispred Velike sale, naša najmlađa publika biće u prilici da na jedan kreativan način, uz pomoć kanapa i kartona, napravi svoje prve korake u svet arhitetkture. Autori radionica Kompozicija – mala škola arhitekture su Milica Apostolović i Marija Brđović, masteri arhitekture.

 

PROGRAM:

H.Ravina: ’’ Etida’’, a-mol

Isidora Urekar, 4. OMŠ – klavir

klasa: Aleksandra Maslić, prof.

 

B. Kelja: Net, net hoču (Ne, neću)

Luka Mitrović, 1. OMŠ – solo pevanje

klasa: Tanja Andrijić, prof.

klavirska saradnja: Dobrila Minjković, prof.

 

Karl Marija fon Veber: Serenada

Frančeska Grgin, 3. SMŠ – viola

klasa: Tomislav Milošević, prof.

klavirska saradnja: Miljana Ivanković, prof.

 

Džejms Huk: Sonata G-dur, 1. stav

Ana Stupar, 5. OMŠ – violončelo

klasa: Đorđe Milošević, prof.

klavirska saradnja: Miljana Ivanković, prof.

 

K. Domenikoli: Sonata Kujumbaba, 4. stav

Marko Marisavljević, 3. SMŠ – gitara

klasa: Milan Dujmović, prof.

 

Božidar Trudić: Ronaldino

Aleksa Marković, 2. SMŠ – truba

klasa: Miloš Nikolić, prof.

klavirska saradnja: Đorđe Savčić, prof.

 

U predstavi igraju: Sava Dujović, Milena Grujić, Jelena Ivetić, Marija Đurić, Ana Vukčević i Anja Malović

Realizaciju pomogli: Extreme Intimo, Lily Tailor, Igla Igra TransForma       

Komentari