Koncert: Tibia / Technicolor Lies / Violent Chapter

Zajednički koncert 3 domaća benda: Tibia, Technicolor Lies i Violent Chapter, koji predstavljaju 3 generacije beogradske hardcore punk i metal scene. Technicolor Lies, kao najmladji bend te večeri će prvi nastupiti i predstaviti materijal koji ce biti na njihovom prvom EP izdanju. Violent Chapter, drugi bend te večeri će ovom prilikom promovisati svoj novi EP “Millstone Punishment” i napraviti kratak presek kroy svoj dosadašnji opus. 

Tibia, jedan od najstarijih bendova beogradske hardcore punk i metal scene, će zatvoriti ovo dešavanje i predstaviti nov materijal i retrospektivu svoje dosadašnjih izdanja.

Cena ulaznice je krajnje simbolična – 250RSD.


 TIBIA

Bend Tibia postoji od kraja 1999 godine. Za 14 godina postojanja izdali su 4 izdanja:
“One In Every Second”, 2001 FUR Collective, 2003 Active Time records;
“Buried Beneath The Covers”, 2004 Another Bone records;
“Collision Within”, 2010 Another Bone records
“All The Right Words” 2012 FREE download

U pripremi je novi singl “Future Left Forsaken” koji bi kao FREE download trebalo da se pojavi do kraja godine.

Ostvarili su nastupe na brojnim festivalima u zemlji i regionu i saradnju sa eminentim imenima sa domaće i strane underground scene. Bili su direktna podrška bendovima poput Boy Sets Fire, Bridge To Solace, Hitman, Horse The Band, Testament, KKN, Forgotten Tears…

 

TECHNICOLOR LIES

Technicolor Lies je jedna vesela družina neistomišljenika okupljena oko nedostatka ideje i pravog cilja u životu. Bend postoji od aprila 2011. godine i do sada iza sebe ima EP pod nazivom Electric Youth koji sadrži 5 pesama. Od početka je bila ideja da sebi daju potpunu kreativnu slobodu u načinu izražavanja i da se ne vezuj za neki određeni muzički pravac, niti su želeli da zvuče kao neki određeni bend. Sve te početne premise su dovele do toga da zvuk benda bude kombinacija melodije, vrištećih vokala, sirove energije i kontrolisanog haosa. Tekstovi su obojeni ličnim emocijama i iskustvima. Kao i muzika nastaju bez nekog specifičnog  planiranja i ulepšavanja. Nekada su produkt momenta nadahnuća, a ponekad niza  neprospavanih noći i dubokog razmišljanja o nepravdi, ličnim strahovima, pobedama i porazima. Bend se sprema da uskoro uđe u studio i snimi drugi EP koji bi trebao da se pojavi u javnosti početkom sledeće godine.

 

VIOLENT CHAPTER

Od 2006. sa godinama napornog rada VIOLENT CHAPTER uspeva da širi svoju muziku širom sveta. Sve do danas, sa četiri izdanja iza sebe i velikim brojem koncerata u Srbiji i Evropi, bend nastavlja da deli svoju strast prema muzici. Poruka koju šalju inspirisana je događajima koji se odigravaju u njihovoj okolini. Sve dok postoji inspiracija za muziku i snažna poruka u istoj ovaj bend će postojati.

 

PRIDRUŽITE NAM SE I NA FEJSBUKU!

Komentari