DANI ŠVAJCARSKE MUZIKE

Organizacija: Ring Ring  Beograd, Swiss – Balkan Creative Music i Dom omladine Beograda
Dani švajcarske muzike, festival savremene švajcarske muzike održaće se u Beogradu od 13. do 19. oktobra. U Domu omladine program je zakazan za 18. i 19. oktobar. Improvizovana i eksperimentalna švajcarska muzika se od 2000. redovno predstavlja u Beogradu i to uglavnom kroz festival Ring Ring, kao i kroz celu jugoistočnu Evropu zahvaljujući projektima kao što je švajcarsko-balkanska kreativna muzika Jonasa Košera.

Posetioci Dana švajcarske muzike će se upoznati sa širokim izborom inventivnih i radikalnih kompozicija švajcarske muzičke scene. Saradnje i susreti švajcarskih i lokalnih muzičara su takođe deo programa festivala i odslikavaju dinamiku beogradske eksperimentalne scene.

 
DOB//Amerikana – petak, 18 oktobar, 21:00

NORBERT MOSLANG

LUCIEN DUBUIS TRIO

Norbert Moslang svira na rasklopljenim elekrtičnim uređajima koje koristimo svakoga dana. Bio je član sastava Voice Crack, Poire Z, King Ubu Orchestra, a nastupao je sa muzičarima poput Robert Omagus, Otomo Yoshihide, Günter Müller, Erikm, Jérôme Noetinger, Lionel Marchetti, Jim o’Rourke, Kevin Drumm, Jason Kahn,  Oren Ambarchi, Tomas Korber, Keith Rowe, I-sound, Toshi Nakamura, Maria, Keiichiro Shibuya, Aube, Carlos Zingaro, Christian Weber, Florian Hecker u.o.
Radi i kao vizuelni umetnik, komponuje savremenu muziku ,  2010. godine je dobio nagradu za najbolju filmsku muziku te godine u Švajcarskoj.

http://moeslang.com

Lucien Dubuis Trio je neverovatna muzička eksplozija  puna života.  Naizgled jednostavna , muzika Lisjena Dibua je proizvod novih vrednosti i novih definicija. Istovremeno i moderna i primitivna, zvuči kao da je proizvod strogog umetničkog koncepta, a  koristi jezik i izražajna sredstva tipična za tinejdžere. Zamislite spoj gena Džona Koltrejna i DNK Beastie Boysa! Lucien Dubuis Trio samo uživaju svirajući jazz materjal sa iskrenom strašću.

http://www.luciendubuistrio.ch

 

DOB//Amerikana – subota, 19 oktobar, 21:00

PLAISTOW

IMPERIAL TIGER ORCHESTRA

 

PLAISTOW             

Klasični klavirski jazz trio – klavir, bas, bubnjevi, ovde je izokrent naopačke, trio slobodan od bilo kog stilskog ograničenja. Muzika grupe je akustična, od dolaska kontrabasiste Vincenta Ruiza  2012. godine, bend se neprestano razvija. Neko će pronaći uticaje  Stiva Rajha, Filipa Glasa, Krejg Tejborna, Metjua Sipa, Rabi Abu Halila, grupa: The Necks, Squarepusher, Plastikman, Mad Professor, Scorn… Plaistow su nastali u Ženevi 2007, a do sada su svirali širom Evrope, u Aziji i u Africi. U aprilu 2013. godine objavili su svoj osmi album.

http://www.plaistow.cc

IMPERIAL TIGER ORCHESTRA

Grupa je nedavno objavila svoj treći album WAX”, sa 10 novih pesama u kojima se prepliću funk i afrička muzika, koja im je glavna inspiracija.– na posleddnjem albumu je  najviše  zastupljen tradicionalni etiopski azmari repertoar, koji otkriva neverovatan spoj zvuka sintija,  bogatu duvačku sekciju i zarazne plesne ritmove. Spremite se za put u srce Etiopije.

http://www.pfl-mgmt.com/

Komentari