Koncert: THE TIGER LILLIES Концерт: TIGER LILLIES

Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 1500 RSD.

Britanski kamerni kabare trio The Tiger Lillies spada u one specijalne pojave na globalnoj muzičkoj sceni koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim – uglavnom ih zavolite za sva vremena onog časa kad se upoznate sa njihovim pesmama, u kojima žive i nekako preživljavaju svi gubitnici koje možete zamisliti.

 

Mornari, prosjaci, prostitutke, zelenaši i drugi džeparoši, nesrećni ljudi čije se sudbine umetnički opisuju i proživljaju u jednom vodvilju što kroz songove opisuje dno sveta, kao da je u pitanju najbolji dramski tekst. Kombinujući elemente cirkuske i ciganske muzike, atmosferu predratnog Berlina, motive iz “Opere za 3 groša” – sa savremenim temama, The Tiger Lilies su stvorili autentičan umetnički pristup na granici pozorišnog i muzičkog izraza, koji nema svog pandana na sceni.

 

 

The Tiger Lillies je osnovao Martyn Jacques u Londonu 1989. godine – na njegov oglas da traži muzičara javila su se samo dva, srećom prava, sa sličnim idejama. Osnovna karakteristika njihove estetike jedinstvena je kombinacija angažovanog mjuzik-hola Brehtovog tipa i pank oštrice, koju je kritika nazvala cabaret-noir. Od tada su zabeležili oko 40 izdanja i bezbroj koncertnih pojavljivanja, više puta su nagrađivani i nominovani za različite nagrade. Njihovo nadovezivanje na rad velikana društveno svesnog teatra, koliko i na trivijalne muzičke forme, ocenjeno je kao logičan produžetak stvaralaštva jednog maestra kakav je Kurt Weil, preneseno u pop-kulturna vremena. Svoje teme i dalje traže i nalaze u miljeu onih koji nisu imali sreće – a njih bar ima svuda, te se nikako ne može smatrati čudom što imaju mnoštvo vernih fanova širom planete.

 

U Beograd dolaze posle tačno deset godina od prvog nastupa, sa potpuno novim programom pod više nego rečitim imenom: “Đavolovo igralište / Devil’s Fairground”!

 

Komentari