Koncert: SELOFAN Концерт: SELOFAN

Grčka scena je vrlo plodna i jedna od najvibrantnijih u Evropi, pogotovo ako pričamo o stoneru, psihodeliji i srodnim žanrovima, a sada će se paleta sjajnih grčkih koncerata u Beogradu proširiti i na nešto mračniji zvuk. Dame i gospodo, premijerno u Beogradu: atinski cold/darkwave duo Selofan! Ulaznice su u prodaji preko Tickets.rs: 1500 early bird / 1900 pretprodaja /2200 dinara!

Selofan je nastao 2012. u Atini, a čine ga Ioanna Pavlidou, koja je tada bila DJ, i Dimitris Pavlidis, koji je bio tonac u istom klubu kao i Joanna pa su vrlo brzo došli na ideju da osnuju bend. Nisu mogli da odole sirenskom zovu gotike 80-ih, koji kombinuju sa synth i analognim zvukom, ali istovremeno vole da odlutaju i u druge žanrove, što ih sve ukupno čini poprilično jedinstvenom pojavom. Njihove pesme vrlo su intenzivne, kako kroz melodije, tako i kroz liriku na koju je teško ostati ravnodušan, a skloni su da je interpretiraju na raznim jezicima: Joanna ističe da joj je najlakše i najprirodnije da se izrazi na nemačkom, jer je živela u Saarbrückenu nekoliko godina.

Dosad su izdali šest albuma, a poslednji od njih, vrlo simboličnog naziva “Partners in Hell” promovisaće ovom prilikom u Domu omladine. Zanimljivo je da je tokom korone duo krenuo u novi projekat koji su nazvali “Giovanna” koji je, zanimljivo, trebalo da ide u smeru italo disca. Takođe, imaju i svoj label, Fabrika Records. Sve u svemu, čini se da svi ljubitelji gotike, darkwavea i crnila 80-ih ne smeju da propuste ovaj koncert! Vidimo se u Domu omladine u četvrtak, 23. februara.

Komentari