Koncert: STRAY DOGG + Lovely Quinces

STRAY DOGG i njihova specijalna gošća LOVELY QUINCES pozivaju vas na koncert u Amerikanu Doma omladine Beograda u subotu 21. novembra.
Ulaznice u pretprodaji mogu se naći na svim prodajnim mestima Eventim- a po ceni od 500 dinara. Broj ulaznica u pretprodaji je ograničen.

Sredinom oktobra šestočlani beogradski sastav STRAY DOGG objavio je treći studijski album “Come Along Wind“, tačno tri godine od uspešnog i hvaljenog “Fire’s Never Wrong“. Dužu diskografsku pauzu između albuma (“Almost” 2011, “Fire…” 2012) grupa je prekinula objavljivanjem osam novih pesama, koje Dušana Strajnića i bend na više načina približavaju svetu koji su svojom muzikom definisali Elliott Smith i Nick Drake.

Koncert u Beogradu će biti prva prilika za publiku da čuje uživo sve pesme sa “Come Along Wind” i da, zajedna sa bendom, obeleži četiri neverovatne godine prepune pesama, koncerata, festivala, spotova… ali i perioda tokom kojeg je grupa muzičara predvođena Dukatom Strajnićem postala moćan bend koji tačno zna šta želi i kako da to ostvari na bini, ali i u studiju. “Come Along Wind” može da bude sedenje u četiri zida i razgovor dok se problem ne reši ili bar pokušaj komunikacije kada reči nedostaju. Za nekog drugog, ova muzika i stihovi će biti čisti eskapizam i putovanje u nepoznato… One koji muziku slušaju zatvorenih očiju neke od ovih pesama mogle bi da odvuku čak i na tamnu stranu. Ovo je i album o bolu, odlasku, pokušaju da se preboli i da se živi dalje, ali i sebično uživanje u malim stvarima. Dukat i dalje u svojim pesmama uživa u prirodi, veruje u snagu ljubavi koja može da izleči i nadahne, ali i pati kada ona izgubi smisao i kada se pretvori u zatočeništvo.

LOVELY QUINCES ili Dunja Ercegović tokom 2015. godine svirala je na turnejama sa legendama američkog alternativnog rokenrola, Howe Gelbom i njegovim Giant Sandom i harizmatičnimThurstonom Moorem. Bila je gošća i na GS albumu “Heartbreak Pass” gde je pevala prateći vokal na pesmi “Hurtin’ Habit“. Početkom leta mlada Splićanka koja živi u Zagrebu objavila je EP “Meet Me In Moscow, Part One” koji je prvi deo debitantskog albuma koji će uskoro biti kompletiran još jednim EP– em. Njene pesme su moćne, besne, strasne i udaraju direktno u mozak, a uz Repetitor, LQ je verovatno najenergičnija muzička pojava koja se pojavila u regionu u poslednjih nekoliko decenija. Dunja se publici predstavila izdanjem “No Room For Us”, koje je objavila u decembru 2013. godine i za koji je dobila neverovatne regionalne kritike.

 

Komentari