Koncert: MY BABY

Podrška: COTTON PICKERS
Organizacija: RockSvirke.com  i Dom omladine Beograda
Cena ulaznice:  400 dinara u pretprodaji, 600 dinara na dan koncerta

Nakon izuzetnog prošlogodišnjeg nastupa u sklopu Vračar Rocks festivala, holandska bluz/rok atrakcija MY BABY se vraća u Beograd, u sredu, 25. novembra, u sklopu evropske turneje na kojoj promoviše 2. studijski album pod nazivom “Shamanaid“.

 
Eksplozivni trio će tom prilikom predstaviti beogradskoj publici nove pesme, kao i dobro poznate pesme sa prvog albuma “My Baby Loves Voodoo” (2013).

//MY BABY//

Bend su pre samo tri godine osnovali brat i sestra, Jost Van Dijk (Joost van Dijck) i Kato Van Dijk (Cato van Dijck), kao i Danijel Džonston (Daniel ‘Da Freez’ Johnston), a vrtoglav svetski uspeh ih je ,,zadesio” odmah po objavljivanju albuma “Loves Voodoo!” i nastupa na Eurosonic festivalu u januaru 2014. godine.
 
My Baby koketiraju sa južnjačkim močvarnim bluzom, folkom, gospelom i fankom, stvarajući hipnotički zvuk koji je opčinio planetu! Progovaraju kroz repetitivne ritmove, puno slide gitare i sanjive vokale, spajajući tradicionalno i moderno u impresivan live nastup. Zahvaljujuću energiji čistog rokenrola koju šalju sa scene, za samo godinu dana, promotivna turneja “My Baby Loves Voodoo!” je prevazišla evropske granice, te je ovaj amsterdamski trio nastupao širom Evrope, Amerike, Azije, Novog Zelanda, Australije…
 
Nakon objavljivanja drugog studijskog albuma “Shamanaid”, u aprilu ove godine nakon čega je grupi stiglo još jedno veliko priznanje – britanska turneja sa kultnim Seasick Steve-om tokom aprila meseca.


//COTTON PICKERS//

 
Bend je formiran 2004. godine u Mladenovcu. Prvobitni naziv je bio “UNREGISTERED FEEDBACK“, ali je tokom vremena ime promenjeno u sadašnji naziv “COTTON PICKERS“. U jednom delu karijere usled odsustva bubnjara bend je pauzirao, da bi se 2008. godine reaktivirali i nastavili sa radom. Aktivnim sviranjem i radom na autorskom materijalu sazrevao je i muzički izražaj ovog tria koji od samog nastanka čine: Jovan Stepić (gitara i vokal), Ivan Stepić (bas gitara) i Uroš Ugrinović (bubanj).
 
Kontinuirano zalaganje i kvalitet COTTON PICKERS-a nekoliko puta su i zvanično nagradjeni: Treće mesto (2010.) na takmičenju “Demo masters 7″ u organizaciji Radio Beograd 202 (pesma “Waiting For A Bus” se našla na istoimenoj kompilaciji); Prvo mesto na 31. Majskoj Gitarijadi u Požarevcu (2010.); Drugo mesto na festivalu “Uhvati ritam” u Svilajncu (2010.) i do sada možda najveći uspeh ovog sastava, Prvo mesto na četrdeset petoj ZAJEČARSKOJ GITARIJADI (2011)!!!
 

Posle četiri godine napornog rada, u avgustu 2012. godine Pickers-i konačno završavaju rad na svom debi albumu po imenu “Slaughterhouse Blues“, na kome se našlo deset numera, da bi ga krajem novembra 2012. objavila izdavačka kuća “Long Play“.

 

Komentari