Koncert: STICK TO YOUR GUNS & BLANKFILE Концерт: STICK TO YOUR GUNS & BLANKFILE

Nadahnuće. Razočaranje. Cimanje. Cikličnim ponavljanjem te tri reči bi moglo da se opiše 15 godina rada Udruženja MTA na ovim prostorima. Došlo je vreme da kažemo doviđenja. Ne bismo mogli da zamislimo bolji oproštaj nego uz bend čiji rad i muzika počivaju upravo na ista tri postulata. Dame i gospodo….ekipo….STICK TO YOUR GUNS po prvi put u Srbiji!

Stick To Your Guns je američki hardkor bend koji iza sebe ima 8 albuma, 3 EP izdanja i 10ak singlova. I, to sve za samo 20 godina postojanja! Od svojih početaka znani su kao cimački bend, koji je moćnim miksom nabadačkog hardkora i melodičnih refrena oformio svoj prepoznatljiv zvuk na svetskoj hard&heavy sceni. Uz to, izgradili su i svoj lirički pristup kao jedan od socijalno najangažovanijih bendova. Rade naporno i turuju po celu godinu, te dele binu sa trenutno najpoznatijim heavy bendovima kao što su Architects, Parkway Drive, ali i onim tradicionalno famoznim hardkor imenima kao što su Terror, Bane itd. Upravo ove godine imaju čast da sviraju na povratničkim Bane koncertima. To je velika čast, eej! Ako pričamo lično, STYG je lagano u top 10 aktuelnih imena hardkor/metal svetske scene. Verujemo da će se mnogi složiti.
Ništa manje logično nije da uz njih to veče MTA u istoriju ispratimo i kao bend iz koga je i nikla ideja da podržimo lokalnu scenu. Te 2008 smo svirali u Sofiji i ušli u jedinstveni svet diy hcpunk etike. Odlučili smo da se odužimo sceni tako što ćemo da preuzmemo na sebe da organizujemo koncerte i pomažemo razvoj i drugih, a ne samo našeg benda, da podržimo i socijalne inicijative. Koliko smo uspeli u tome, nikad se nismo pitali, ali smo uvek znali da smo uradili max, čak neretko stavljajući i naš bend po strani da bi prednost dali višem cilju. BLANKFILE ostaje da postoji i naš fokus će na dalje kompletno preći u taj spektar našeg delovanja.
Blankfile, za oni koji ne znaju, osim što predstavlja pozadinu MTA Udruženja, je bend koji takođe traje svoju 15 godinu. Izbacili smo 2020 “Truth Be Sold” EP kojim smo napravili jedan ozbiljan muzički zaokret ,prešavši na siroviju formu modernog hardkora i digli sebi ambicije na viši nivo. Ove godine, tačnije 09. marta, izbacujemo još jedan EP “Gold Standard” koji bi trebalo da dodatno nadogradi TBS i za koji svi osećamo da je skup pesama na kojima smo se konačno našli. Znate onaj mind blown meme gde mozak ide do pucanja. E, taj osećaj!
U svakom slučaju, sve će se nastaviti i bez MTA, nikome ne bi trebalo da bude žao, jer ni nama nije. Sve je kako treba. Na svom smo mestu u srcu i zahvalni smo svima koji su nas na ovom putu podržali, pa i onima koji nisu. Sve su to uvidi koji su nam pomogli da porastemo. I da i dalje verujemo!

Komentari