Koncert: Kataklysm / Soilwork Концерт: Kataklysm / Soilwork

Pažljivo probrani Nuclear Blast paket koji će se obrušiti na Beograd: iskusni veterani scene, kanadsko-švedska kombinacija Kataklysm / Soilwork posetiće Dom omladine Beograda 21. aprila!

Death metal legende, ambasadori bola – osnovani početkom devedesetih u hladnoj Kanadi. Kataklysm je u poslednjih trideset godina krčio svoj put kroz metal svet sjajnim izdanjima koje su raznim fazama odlikovali haotičnost, ali i melodija. Ovaj bend je iz godine u godinu napredovao sve više i više i iz početne faze koju su odlikovali elementi beskompromisne brzine i brutalnosti prešli su u drugu fazu gde je prednost data melodiji, ali bez kompromisa po pitanju agresivnosti. Bend je nekoliko puta u karijeri svirao u Srbiji, a sada će akcenat biti na albumu “Unconquered” koji zbog korona virusa nije adekvatno promovisan uživo.

Soilwork ne treba posebno predstavljati, melodični death metal najpoznatije geteborške škole ali pažljivo gradeći sopstveni stil, predvođen fenomenalnim Björn “Speed” Stridom, jednim od najaktivnijih ljudi na metal sceni. Šveđani su debitovali na EXIT festivalu 2019. godine i priredili koncert o kojem se i dalje priča. No, nastup u prestonici se predugo čeka. “Övergivenheten” je naziv dvanaestog studijskog albuma koji su objavili avgusta za Nuclear Blast ali je i više nego logično da će bend spremiti specijalnu setlistu za beogradski koncert.

Koncert će pojačati i Wilderun, američki progressive metal bend koji će se pre svega svideti fanovima starog Opeth zvuka sa kojima ih ponajviše porede. Aktuelni album “Epigone” ove godine objavio je Century Media Records.

Tekst: Darko Živković – SMP

Ulaznice :
3.000rsd – pretprodaja
3.500rsd – na dan koncerta
Link za direktnu onlajn kupovinu.

Komentari