Koncert: STABIL ELITE

LIVE ACT PODRŠKA – NENAD MARKOVIĆ aka 33-10-3402
DOM OMLADINE BEOGRADA U SARADNJI SA DISCO NOT DISCO
Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 400 dinara.

Najbolji novi nemački sastav autentične kraut-rock škole, izdanak proslavljene scene iz Dizeldorfa. Gitarska muzika koja je doživela transformaciju kroz elektronsku muziku, pa se vratila gitarama – nova umetnička estetika unutar rok kulture.

 

Stabil Elite je mladi bend iz Dizeldorfa. U poslednje tri godine Lucas Croon, Nikolai Szymanski i Martin Sonnensberger kreirali su čitav kosmos vožnji bas linija, plešućih ritmova, plutajući jastučići i treperavih električnih gitara. Koristeći iste tekstove sa dvosmislenim značenjem, analogne sintisajzere i ledeno kuckanje kompjutera, oni ožive Krautrock i druge avangardne momente nemačke muzike.

Nakon kompilacijskih doprinosa dizeldorfskoj izdavačkoj kući “Themes for Great Cities” i američkoj izdavačkoj kući “Mathematics”, momci iz rajnske oblasti proslavili su svoj debi sa Gold Ep, i prvim albumom benda septembra 2011. godine. Nedavno su Stabil Elite (uz druge umetnike) fotografisani od strane Andreasa Gurskog za “Salon des Amateurs” u saradnji sa Groove magazinom, a  bili su takođe i deo naslovne priče DE:BUG magazina o Diseldorfu u oktobarskom broju iz 2010. godine, što ih je učinilo modernim “underground” poznatim ličnostima.

Stabil Elite je ime za svoj bend uzeo iz nemačkog televizijskog filma “Das Millionenspiel” iz 1970. godine, koji je režiran od strane Tom Toelle, a za kog je Irmin Schmidt iz čuvene grupe CAN napisao muziku.

 

 

Komentari