EURO-NEURO

U okviru manifestacije „Nedelja svesti o mozgu“, Društvo za neuronauke Srbije i Rambo Amadeus, uz podršku Doma omladine Beograda, predstavljaju edutainment “Euro-Neuro”, neurobioško tumačenje i prezentaciju odabranih numera iz Rambovog opusa. Koncert je besplatan uz pozivnicu. Informacije: ivana.bjelobaba@ibiss.bg.ac.rs. Cilj ovog događaja jeste popularizacija znanja iz oblasti neuronauka i promocijaneuronauka uopšte. Koncert je zamišljen kao odabir numera koje su vezane za aktuelne teme iz oblasti neuronauka, praćene kratkim objašnjenjima od strane prezentatora – studenata i doktoranata Biološkog fakulteta i Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“.

 

http://www.srneurosoc.ac.rs/BAW.html

Učestvuju: Rambo Amadeus & Broken Swing Sextet, Ana Parabucki, Uroš Živković, Mirko Đorđević, Nataša Lončarević, Ivana Bjelobaba (Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“), Dušica Briševac (Biološki fakultet)

Repertoar & teme:

1.    Hipišizik metafizik, neurofilozofija
2.    Operater, šizofrenija
3.    Holesterol i rokenrol, moždani udar
4.    Rasta mana, zavisnost
5.    38×6, neuroekonomija
6.    Šakom u glavu, agresivnost
7.    Sega-mega, veštačka inteligencija i mozak
8.    Urbano, samo urbano, stres i mozak
9.    Sizif, Alchajmerova bolest
10.    9 depresivaca, depresija
11.    FAP mašina, centralni nervni sistem u brojkama
12.    Euro-neuro, neuroze-anksioznost

Brain Awareness Week 2012, odnosno „Nedelja svesti o mozgu“ je globalna manifestacija koja se u Srbiji održava po sedmi put, od 12. do 18. marta, pod pokroviteljstvom evropske fondacije Dana (http://www.dana.org/brainweek/) i uz podršku evropske federacije društava za neuronauke FENS (http://www.fens.org/). Organizacija „Nedelja svesti o mozgu“ u Srbiji ove godine je poverena Studentskoj sekciji za neuronauke, Društva za neuro nauke Srbije, na čelu sa Dušanom Stevanićem. Želja organizatora je da se laičkoj populaciji predstavi napredak u dijagnozi, lečenju i prevenciji različitih neuroloških poremećaja kao i da se popularišu neuronauke uopšte. Pod sloganom Focus Brain in Belgrade manifestacija predviđa seriju predavanja, izložbe, projekcije filmova, pozorišna predstava, interaktivni program itd. http://ssneuronauke.yolasite.com/nedelja-svesti-o-mozgu-2012.php.

 

Komentari