Koncert: SKROZ

Jedna od najzanimljivijih novih rock’n’ roll grupa iz Sarajeva ponovo gostuje u Beogradu! Grupa “Skroz” formirana je 1996. godine, kada su Adnan Šaran, Nedžad Mulaomerović, Mirza Suljagić i Sloven Anzulović, tadašnji članovi Zabranjenog Pušenja i Top Liste Nadrealista, motivisani širokim opusom pesama Adnana Šarana, odlučili da napuste Zagreb, vrate se u Sarajevo i pokrenu “Skroz”.

Karte su u pretprodaji na Blagajni DOB, po ceni od 400 dinara.

 

Do sada su izdali tri studijska albuma: “Skroz” (2000), “Savršeni Organizam” (2004) i “Regija” (2008).

Adnan Šaran je sigurno jedan od najplodnijih i najzanimljivijih novih kompozitora i tekstopisaca na bosanskoj sceni, a “Skroz” spadaju u najcenjenije tamošnje rock postave kao jedan od retkih predstavnika gradske kulture u Bosni i Hercegovini.

Trenutno se suočavaju sa sličnim problemom kao i većina grupa širom bivše Jugoslavije – naime, novi materijal koji su pripremili od poslednjeg izdavanja albuma impresivan je kako umetnički tako i količinski, ali grupa nailazi na poteškoće u objavljivanju, zahvaljujući činjenica da rapidno opada broj izdavača.  Prvi video spot koji bi trebalo da najavi objavljivanje najnovijeg albuma (još uvek u “demo” fazi, sprema se za izdavanje u ranu jesen) jeste onaj za pesmu Amerikanac – upravo možete premijerno pratiti na MTV ovaj video snimljen u Sarajevu u saradnji sa Srđanom Žikom Todorovićem (inače prijateljem Adnana Šarana).

 

 

Komentari