Koncert: SevdahBABY Live

SevdahBABY se sa live ekipom vraća u svoj omiljeni beogradski koncertni prostor – salu Amerikana Doma omladine Beograda! Koncert će se održati u nedelju, 29. juna, sa početkom od 21č. To će biti prilika i za veliku koncertnu promociju albuma “Sega Mega, ti i ja”, koji je objavljen pred novu 2014. godinu, na etiketi “Galama!”, dok je za distribuciju i promociju ovog izdanja odnedavno zadužena kuća Lampshade Media.

 

 

Na koncertu vas očekuje SevdahBABY Live bend, sa svojim prepoznatljivim zvukom: kombinacijom elektronske muzike i rokenrol energije živih instrumenata. Pored “vaše fanki sestre za mikrofonom”, Djixx, očekuje vas još nekoliko sjajnih vokala sa beogradske muzičke scene. DJ podrška će, kao i na ranijim beogradskim koncertima, biti Me-High-Low, sa svojim nu-disco i house setom.

 

Danas, kao i pre deset godina, SevdahBABY je jedan čovek. On se zove Milan Stanković i najviše uživa kada u svojim pesmama meša različite muzičke kulture. Ne boji se optužbi za jeres ni od jedne vrste publike: ni od strane ljubitelja mainstream ili balkanske folk muzike sa jedne i predstavnika urbane, klupske kulture sa druge strane. Snažno veruje da je muzika univerzalna, da je balkanski sevdah isto što i američki blues, ili brazilska tristessa.

 

Pre pet godina Milan Stanković je oko sebe okupio svoje najvernije i najtalentovanije prijatelje i oformio bend SevdahBABY LIVE i time SevdahBABY one-man-band podigao na potpuno drugačiji i viši nivo. SevdahBABY LIVE je postava koja u punom svetlu predstavlja ideju kombinovanja najboljeg od oba sveta: moć digitalne programirane muzike kao muzičke matrice sa jedne strane, i lepotu živog izvođenja iskusnih instrumentalista sa druge strane.

 

Ulaznice za koncert 29. juna u Domu omladine Beograda se u pretprodaji mogu nabaviti na blagajni DOB i preko prodajne mreže Eventima, po ceni od 500 dinara.

Ulaznice kupljene za ranije najavljen termin koncerta (17. maj), koji je pomeren zbog poplava, važiće i za novi termin koncerta 29. juna.

Deo prihoda od prodatih ulaznica biće uplaćen za žrtve poplava u Srbiji.

 

www.sevdahbaby.com
www.facebook.com/sevdahbaby
www.youtube.com/sevdahbaby
www.galamagalama.com

Komentari