Koncert: Ritam Nereda

Koncert povodom 30 godina benda!
Organizacija: Hardwired Magazine

Specijalni gosti: Spunk (Sremska Mitrovica), Flatline (BiH, Sarajevo), Putrid Blood (Šid)
Cena ulaznice: 1.000 dinara u pretprodaji, 1.500 dinara na dan koncerta

Ritam Nereda je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije koji radi od 1987. godine. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energicnu svirku sa stilski ukrštenim pank, metal i hard kor zvukom.

Ritam Nereda je svojom obimnom diskografijom, mnogobrojnim izdanjima i reizdanjima tokom 30 godina karijere uvek imao veliku bazu fanova i za Balkanske uslove visoke tiraže, predstavljajući redak primer autorski veoma plodnog sastava sa vrlo kultnim repertoarom.

Čist i beskompromisan kvalitet potvrđuju i, između ostalih, Henry Rollins (Rollins band) i Bill Gould (Faith No More), koji su posle slušanja njihovih koncerata tražili da se upoznaju sa bendom. Ritam Nereda beleži i nastupe sa takvim veličinama kakve su Queens of the Stone Age, Motörhead, Red Hot Chili Peppers, Suicidal Tendencies, Buzzcocks.

Iza sebe imaju osam studijskih albuma i tri live izdanja. Hitovi kao što su “Put beznađa”, “San”, “boje se”, “10 godina” i “Crno je sve” su samo neke od pesama koje su obeležile karijeru ovog benda.

Poslednje studijsko ostvarenje “30 godina” će bend je objavio početkom aprila i u toku je turneja na kojoj slave 30 godina postojanja.

Komentari