Koncert: RANDOM & SINK

Cena ulaznice: 200 dinara

Posle izuzetno aktivnog perioda od godinu dana za oba benda, Sink i Random se vraćaju 20. maja u Dom omladine gde će sa svojom publikom podeliti nove pesme i novu energiju. Ovo će biti i zvanična promocija novog albuma grupe Sink koji nosi naziv “Pred stubom srama…”, a publika će moći da čuje kompletan album uz najpopularnije pesme sa njihovog prvog izdanja “Sve što nisam ja”. Grupa Random posle objavljenog EP pod nazivom “Rewind” koji predstavlja nastavak prvog EP “Smile and Wave”, donosi beogradskoj publici još zreliji i autentičniji zvuk. Iza oba benda je mnoštvo odsviranih koncerata širom regiona, mnogo pređenih kilometara i sati provedenih u studiju, a ovo je sjajna prilika da svi koji žele da čuju udružene Sink i Random, budu 20. maja u Klubu
Doma omladine Beograda.

RANDOM

Random je alternativni rok sastav iz Beograda nastao 2010. godine. Postavu čine – Angelina Kačunković (vokal, ritam gitara), Stefan Biljanovski (bubnjevi), Ljubomir Brščić (lead gitara) i Jelena Mihić (bas gitara). Svako od članova, svojim umećem doprinosi jedinstvenom zvuku ovog beogradskog sastava. Spoj kreativnih i melodičnih rifova, snažnih bas linija koje savršeno uklapaju funkciju ritma i prateće harmonije, energičnih bubnjeva i izražajnih ženskih vokala, koji poseduje u sebi i izvesnu dozu romantičnog, je ono što na karakterističan način povezuje pomenuti zvuk.
Random iza sebe ima dva samostalna izdanja u vidu EP-a i mnogobrojne nastupe, gde se izdvajaju učešće na finalu BARF-a (Beogradskog autorskog rok festivala) decembra 2015. godine na kojem Random osvaja prvu nagradu za najbolji autorski bend, nastup na Exit festivalu 2016. godine, nastup na Demofestu u Banjaluci 2016.godine i nastup na Festivalu omladine u Subotici iste godine.

Diskografija
EP “Smile and wave” (2015. godina, samostalno izdanje)
EP “Rewind” (2016. godina, samostalno izdanje)


SINK

Posle niza godina zajedničkog sviranja u različitim bendovima basista Dejan Bogdanović i gitarista i tekstopisac Dragan Miočinović odlučuju da oforme sopstveni sastav. Prvi singl “Tvoj svet/Zauvek i nikada” snimljen je krajem 2012. godine dok je bend najveću pažnju u tom trenutku privukao svojim drugim singlom “Trn/Tišina i ćutanje” koji je objavljen 2013. godine. I ako se pesma “Trn” nametnula kao najpopularnija pesma bend je dobio priznanje portala Balkanrok za pesmu “Tišina i ćutanje” koja je proglašena za jednu od 10 najboljih pesama u 2013. godini. Drugom polovinom 2013. godine bend otpočinje snimanje svog prvog albuma koga polovinom 2014. godine objavljuje kao samostalno izdanje pod nazivom “Sve što nisam ja” a koji je sadržao deset nasolva spakovanih u četrdesetak minuta. Od početka bend sarađuje sa mladom umetnicom Marijom Kresović Borelli koja je radila dizajne za sva izdanja. Snimljena su dva spota za pesme “Sve što nisam ja” i pesmu “Lakuna” a sve ostale pesme su dobile određeni vid promocije putem studijskih video snimaka. Sink je imao priliku da nastupi na istoj bini sa najvećim imenima domaće scene kao što su Ritam nereda, Love Hunters, Dža ili Bu, Ortodox Celts, Riblja Čorba, Kerber… Takođe bend je posetio veliki broj gradova Srbije u cilju promocije svoje autorske muzike.

Diskografija:

Singlovi
“Tvoj svet/Zauvek i nikada” (2012, samostalno izdanje)
 “Trn/Tišina i ćutanje” (2013, samostalno izdanje)

Albumi
“Sve što nisam ja” (2014, samostalno izdanje)
“Pred stubom srama…” (2017, samostalno izdanje)

Komentari