Koncert: NOVI BEOGRADSKI POP ZVUK

Nastupaju: MAGIC BUSH, BILBORD & PACIFIK
Cena ulaznice: 300 dinara
Magic Bush je bend iz Beograda koji je orijentisan ka brit rock /power pop zvuku. Grupu su 2015. godine osnovali Damjan Dašić i Marko Ćalić koji su zajedno radili sa sastavima Bestbeat, Rubber Soul Project, Breeze i Vampiri. Damjan je kao bubnjar bio član grupa E-Play i Pressing, a radio je kao muzički snimatelj i producent.

Učestvujući na snimanju prva dva albuma grupe Sinestezija, počela je muzička saradnja sa Vladimirom Jevtićem, čijim će dolaskom, zajedno sa Ivanom Stankovićem, biti kompletirana sadašnja postava grupe. Debi album, koji sadrži 12 pesama, je snimljen u beogradskom studiju O, a njegovo izdanje se očekuje uskoro. Više informacija o možete saznati na sajtu grupe, kao i na društvenim mrežama.

Web: www.magicbush.com

Facebook: www.facebook.com/magicbush

 

  

 

Bilbord je melanholično-melodični bend iz Beograda osnovan 2012. godine. Za sebe kažu da odražavaju  refleksiju vremena i prostora u kome živimo kroz kombinaciju brit-popa, indi i psihodeličnog roka. Pod uticajem atmosferičnih vibracija i želje za oslobađanjem od sivila koje nas okružuje 2015. godine izdali su debitantski album pod nazivom „Razbiti mrak bojama zvuka“.  

https://bilbord.bandcamp.com/album/razbiti-mrak-bojama-zvuka

 

  

 

Pacifik je rok bend iz Beograda nastao 2013. godine. Predvodi ga bivši gitarista benda “Kristali”, Željko Markuš.

Markuš se prvim albumom Pacifika, „Susret“ (Menart, 2015), predstavio kao zreo autor i muzičar specifičnog ukusa i senzibiliteta. Sa prvog albuma izdvojila su se dva singla “Dignuti vetrom” i “Kap”.

Ovu godinu Pacifik je započeo novim singlom “Led” (Menart, 2017). Još jedno originalno ostvarenje beogradskog alternativnog zvuka koje se najbliže može odrediti kao mešavina „amerikane“ i „brit popa“. Novi članovi Pacifika, Ernest Džananović za bubjevima i basista Vojin Nedeljković, učvrstili su zvuk benda potpunim razumevanjem pesama i inteligentnim aranžmanima, omogućivši da bend zvuči kao vrhunski trio. Na svaka tri meseca izdavaće se novi singl, da bi se krajem godine pojavio i ceo album u izdanju Menarta. Do tada grupa ostaje koncertno aktivna.

https://www.facebook.com/Pacifik-570373703046189/

 

Komentari