Koncert: Ozric Tentacles

Ozric Tentacles su jednostavno rečeno legende britanskog undergrounda i posle proslogodišnjeg nezaboravnog nastupa u klubu Drugstore, nismo mogli da odolimo, a da i ove godine ne ugostimo psihodelične šamane iz Somerseta. Ove godine psihodelični rok ritual će biti održan u Domu omladine Beograda, uz podršku izuzetno talentovanih Project RnL. “Ozrici” su jedan od najuticajnijih undergrond britanskih bendova koji su se rodili iz takozvane festivalske scene.

Njihov slojeviti zvuk karakteriše spajanje ambijentalnih, gotovo sanjivih melodija sa slobodnim formama dub-a, jakim rave ritmovima i psihodeličnim progresivnim rokom. Njihov cilj nije da samo stvaraju zaista jedinstvenu i kulturološki šaroliku muziku, već da naprave spiritualnu i gotovo transcedentalnu harmoniju sa publikom. Njihovi koncerti se često opisuju epitetima uobičajeno povezanim sa religioznim iskustvima i hodočašćima: publika je uvek u izraženom stanju euforije, prisutni opisuju to osećanje sa nesvakidašnjim i trenutnim povezivanjem kako sa prirodom, tako i sa ostalima oko sebe. Prisutni ova osećanja često opisuju kao zanimljiva putovanja u durge dimenzije i komunikaciju sa onostranim – jedinstveno istrazivanje svog bića kroz muziku.

U karijeri dugoj preko 30 godina, bend je prodao preko milion ploča, izdao 29 albuma, kreirao dve izdavačke kuće, svirao u preko 35 zemalja. Na ovoj turneju promovišu svoj dupli studijski album  “Technicians of the Sacred“!

“Technicians of the Sacred” je 21. studijski album “Ozrika” i kritika ga opisuje kao “90 minuta astralnog putovanja koje zakrivljuje realnost, album koji je spreman da te prebaci u drugi svet.” Ovo je prvi dupli album benda nakon 25 godina, još od njihovog legendarnog izdanja “Erpland” iz 1990. “Nakon svog ovog vremena, mogu reći da nikad nismo bili ovoliko zadovoljni i uzbudjeni oko albuma” nasmejano govori osnivač benda Ed Wynne. “Jednostavno ne možemo da dočekamo da prezentujemo ovaj materijal publici”.

Ozric Tentacles dolaze u Dom omladine Beograda u sledećem sastavu: Ed Wynne – Guitar Keyboards, Brandi Wynne – Bass, Silas Neptune – Keyboards, Balázs Szende – Drums, Paul Hankin – Percussion

www.ozrics.com

Project RnL
Na ovogodišnjoj turneji “Ozrike” prati mlad i perspektivan progressive rok sastav Project RnL iz Tel Aviva. Kritika ih opisuje kao dugo očekivanu svežinu na sceni sa neverovatnim muzičkim talentom koji savršeno uklapaju veštinu komponovanja grupe Yes, ekcentričnost Gentle Giant-a i virtuoznost koju poseduje Dream Theater.
www.projectrnl.com

Komentari