Koncert: OROCHI (J Rock)

OROCHI su jedna od najatraktivnijih novih japanskih gitarskih grupa u poslednjih nekoliko godina. Njihova uzbudljiva smeša kabuki tetatra i ekspresivnog japanskog roka privukla je pažnju i šire, u pacifičkom regionu, a sada stiže i do našeg kontinenta.

Organizacija: Društvo ljubitelja japanskog stripa, animacije i pop kulture SAKURABANA. Karte su se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventima, po ceni od 950 dinara.

Radi se o jednom od najboljih primera J-Rock pristupa, koji kombinuje agresivne gitare, fantastičan scenski izgled i dinamične koncerte. Na svojoj evropskoj prolećnoj turneji 2011. Orochi promovišu svoj poslednji album, “Soul Of Prey”.

Orochi je, inače, duboko ukorenjen mit u Japanu: legenda kaže da je nekada davno postojao zmaj koji se zvao Yamatano Orochi. Njegove oči su bile crvene kao krv, imao je osam glava i osam repova dužine osam dolina.Svake godine ovo čudovište je uzimalo prelepu devicu iz sela kao žrtvu. Samuraj Susanoo je čuo za ovu tragediju – on se borio sa Orochi zmajem i odsekao mu svih osam glava. Njegov duh je postao besmrtan i njegova snaga je data četvorici mladih samuraja, koji kontrolišu Zemlju sunca od godine 16.

Članovi benda:  
Ushi-Waka, Yuki-Mura, Mitsu-Hide, Genji-Hotaru

Popis nagrada:
Winner of :National Band Competition (Sony) Gold Coast (1st)
National Band Competition (Sony Australia) 2005QLD (2nd)
Melbourne Fresh Industry 2007 (Winner)

Komentari