Koncert: NO AGE

Jedan od najboljih američkih alternativnih rok sastava u poslednjih 5 godina – prvi put u Beogradu! No Age predstavljaju novu generaciju bendova gitarskog zvuka – žestoko nezavisnih, bučnih na isti način na koji su to bili veliki klasični rok sastavi, te beskompromisno angažovanih društvenih stavova. Ovi nekadašnji skate-punkeri dolaze iz Los Anđelesa, i nalaze se u središtu velike nove underground zajednice okupljene oko kluba The Smell.

Karte su u pretprodaji na Blagajni, po ceni od 700 dinara.

Snažno podržavaju All-ages Movement Project, pokret koji se zalaže za direktno povezivanje mladih, posebno kroz umetničko izražavanje.

Njihov sadašnji diskografski dom je uticajna izdavačka kuća Sub Pop iz Seattlea, pa su i poređenja sa grunge generacijom Nirvane, Mudhoney i Pearl Jam neizbežna. No Age, ipak, predstavljaju novi zvuk, u kome se uticaji punka ili grungea mogu primetiti, ali bi teško bilo reći da pripadaju nekom određenom žanru, osim što vole velike noise bendove kao što su Sonic Youth i My Bloody Valentine – međutim, potpuna originalnost je ono što obeležava zvuk No Age.

U pitanju je rok duo, koga čine gitarista Randy Randall i bubnjar i pevač Dean Allen Spunt. Rok duo je očigledno nova formula za uspeh – kao neka vrsta “noise” varijante The Black Keys, No Age emituju ogromnu količinu energije i melodija u ovom svedenom formatu, te su njihovi strasni koncertni nastupu odavno slavljeni kao mali rok spektakli. Njihov krajem 2010 objavljeni treći album “Everything In Between” ocenjen je kao fantastičan od strane kritike i jedno od najboljih izdanja prošle godine, sa novom zrelošću nastavlja tamo gde je prethodni CD “Nouns” stao 2008.

Kritika je jedinstvena u zaključku da se radi o najoriginalnijem i najtalentovanijem modernom gitarskom sastavu iz SAD.

 

Komentari