Koncert: Nikola Čuturilo Čutura & Bend

Jedan od najpoznatijih beogradskih gitarista Nikola Čuturilo – Čutura izdao je novi kompakt disk u izdanju PGP RTS-a pod nazivom “Tu i sad”. Album će biti koncertno promovisan pred publikom u Domu omladine, a to će biti prilika i da se prisetimo njegovih starih hitova!
Cena ulaznice: 700 dinara.

Pored niza novih kompozicija, u pesmi pod nazivom “Beograde” zajedno pevaju i sviraju Nikola i braća Jelić (YU grupa), kompozicija “I ovaj dan” je duet sa Borom Đorđevićem, obradu numere “Sećanja” od Pop Mašine sviraju Džindžer Božinović i sam autor. Ljubitelje standardno dobrog zvuka koji već godinama stvara Nikola Čuturilo, svakako će obradovati i obrada njegovog čuvenog hita iz 80-tih pod nazivom “Voli me”.

Za novih devet kompozicija na svom šestom studijskom albumu u karijeri Čutura kaže: „Želeo sam pored ostalog da se zahvalim svim ljudima koji su ostavili nepročenljiv trag u mojoj karijeri. Bili su moji idoli, od njih sam učio, a kasnije sa njima svirao i za njih pisao”.

Nikola Čuturilo (rođen 1962, godine u Banatskom Karlovcu) je izgradio renome, kako sam za sebe kaže- gradskog rent- a gitariste. Bogatu muzičku karijeru Čutura je počeo i pre dolaska u Riblju Čorbu septembra 1984. godine.

Od 1981.godine profesionalno se bavi muzikom kao član grupa Siluete, Zamba, Električni orgazam i Riblja Čorba sa kojima je odsvirao preko hiljadu koncerata u zemlji i inostranstvu. Godine 1990. započinje solo karijeru u okviru koje je izdao pet samostalnih studijskih albuma.

Pisao je za Riblju Čorbu, Yu grupu, Bilju Krstić, Kerber, Dejana Cukića, Viktoriju, Zdravka Čolića, Lazu Ristovskog, Tanju Banjanin…

 

 

 

 

Komentari