Koncert: NENAD VASILIĆ QUARTET

Organizacija:  Multikultivator, Ring Ring,  Dom omladine Beograda, uz podršku Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu. Цена улазнице: 500 динара, у продаји преко ЕВЕНТИМ мреже.

Nenad Vasilić svojom muzikom ostvaruje ideju o sintezi džeza i etno motiva muzike Balkana.Potrebu da ostvari lični pečat i razvije svoj izraz koji će se razlikovati od svega drugog, uticala je da definiše i izgradi vlastiti stil.

 

“Ljubav prema narodnoj muzici Balkana i inspirisanost istom definitivno igra veliku ulogu u mom stvaralaštvu. Sve ostalo je splet okolnosti …” otkriva Nenad Vasilić.

 
Kvartet iza sebe ima osam albuma: Yugobassia (1998), Folk Songs (2001), Joe Jack (2003), Joe Jack is Back (2004), Honey and Blood (2006), Beyond Another Sky (2008), Just Fly (2010), a novi Seven (2013), upravo promoviše koncertima u Srbiji, a on je po mišljenju publike i kritičara jedan od najboljih.

“Album Just Fly je definitivno najteža ploča koju sam radio. Njegovo stvaranje je trajalo dugo i bilo je vrlo naporno tako da mi je teško da ga sa distance objektivno doživim i kažem svoj sud o tome kakav je. Moj najdraži album do sada je definitivno Honey & Blood, mada, da budem iskren, najnovija ploča Seven mi polako prelazi u favorite… Mislim da je najbolje da publika i vreme odluče o tome“ – objašnjava Vasilić.
 
Tokom karijere, ovaj džez muzičar, koga ćemo slušati u Domu omladine Beograda, gde se 2012. godine premijerno predstavio publici u okviru programa “Balkanske impresije” na 28. Beogradskog džez festivalu , sarađivao je sa brojnim svetskim zvezdama, među kojima su Mark Murphy, Sheila Jordan, Stjepko Gut, Richie Beirech, Amira Medunjanin, Bojan Zulfikarpašić, Laurie Antonioli…  Vasilić ističe da je najupečatljiviji trag na njegovu karijeru ostavila saradnja sa muzičarima kao što su Richie Beirach, Petar Ralchev, Martin Lubenov i Bojan Zulfikarpašić. “Svirati sa takvim ljudima je poklon i nešto što vas ne ostavlja bez utiska i inspiracije. Rad sa njima, a i mnogim drugim muzičarima, je definitivno ostavio veliki utisak na mene kao basistu, muzičara i kompozitora, to je neminovnost,” kaže Nenad Vasilić.

Album Seven je objavila nemačka izdavačka kuća Galileo Music, recenziju albuma možete pročitati na: http://www.jazzin.rs/nenad-vasilic-seven-galileo-music/

Nenad Vasilić Kvartet će nastupiti u postavi:
Vladimir Karparov – saksofoni
Nenad Gajin -gitara
Marko Živadinović – harmonika
Nenad Vasilić – kontrabas

 

Komentari