KONCERT NA ZIDIĆU: VRANE KAMENE

Vrane kamene su beogradski garažni rok bend. Sjatile su se jedne oktobarske večeri i aktivno stvaraju već 2 godine. Do sada su nastupali na Šumadija festu, velikom finalu Demo Mastersa Doma omladine Beograda i radija 202, Vidovdanskoj gitarijadi, Prnjavorstoku, Whiskey festu, kao i mnogim drugim manifestacijama isključivo ROK karaktera.

Nastupali su u većini dobro poznatih beogradskih rok klubova poput Gun-a, Vrtoglavice, URMUS-a, Dangube, Blue moon-a, Žice, Kuglaša, a od skoro otpočela su i gostovanja po unutrašnjosti,  u pripremi su i gostovanja po regionu.

 

Vrane Kamene osim pevača i frontmena Aleksandra Pejičića, čine još i Miloš Denić – solo gitara, Marijana Jelić – ritam gitara, Nebojša Banaj – bas gitara i Aleksandar Todosijević – bubanj. Bez ikakve sumnje može se reći da su rasli slušajući Brejkerse i Majke, što često i sami naglašavaju, mada već uveliko imaju sopstveni muzički potpis koji se manifestuje u vidu sirovog zvuka protkanog beskompromisnim tekstom, kojim zadiru duboko u osobu koja se otvori za njihovo stvaralaštvo. 

 

“Naša muzika proističe iz želje da  vratimo originalni beogradski zdrav zvuk u srca, duše i umove ljude. Trudimo se da na što prostiji način „ispričamo“ svoju priču ljudima.Negujemo onaj stari sjajni garažni rok zvuk koji je bio ugušen 90-ih u Srbiji, ali i u većini ex-Yu država. Nije važno ko smo i šta smo, već je važna poruka koju donosimo. Dok stvaramo svoju muziku ni u jednom jedinom trenutku ne težimo tek “pukoj publici” već zapravo jedino pažljivim slušaocima. Došli smo da oslobađamo i ne dajemo ikakav drugi izbor osim da nas zavoliš ili ne. Potrebno je samo se prepustiti slobodi i onom što donosimo. Nema mesta čekanju, prigrli slobodu. Tvoje srce živo je!”, kažu članovi benda Vrane kamene.

 

Više o Vranama možete saznati na njihovoj zvaničnoj Fejsbuk strani

https://www.facebook.com/vranekamene

 

 

Komentari