Koncert na Zidiću: Stonehenge Концерт на Зидићу: Stonehenge

Stonehenge je energični tinejdžerski rok sastav iz Sombora, koji donosi svežinu u izvođenju komercijalne forme rok muzike, u kojoj se susreću tečnost i melodičnost muzičkog izraza sa savremenim tinejdžerskim temama, predstavljenim kroz tekstove o ljubavi i izazovima svojstvenim tom dobu.

Njihova izuzetna muzička veština, iznad očekivane za momke njihovog uzrasta, oduševljava publiku koja dolazi na njihove pažljivo osmišljene performanse. I pored toga što ne kriju da njihova muzika teži ka komercijalnosti, naglašavaju važnost tehničke savršenosti i dobrog rok zvuka bez primesa negacije sopstvene stvarnosti, već upravo ukazujući na duh optimizma i spremnosti na veličanje normalnog u svakodnevnom životu ispunjenom pozitivnom energijom. Stonehenge se može pohvaliti nastupima pred brojnom publikom, kako u klubovima tako i na otvorenim prostorima. Momci gaje poštovanje prema tradicionalno potvrđenim rok standardima, ali se sa još većom pažnjom usresređuju na rad na sopstvenim kompozicijama uz punu podršku okoline, inspirisani muzičkim obrazovanjem koje dobijaju u lokalnoj srednjoj muzičkoj školi. Najveći kvalitet ovog mlađanog sastava su nastupi uživo, na kojima do izražaja dolazi entuzijazam kojim plene.

Bili su učesnici Bunt Rock festivala 2023, godine, nastupali su kao predgrupa rok sastavima Riblja Čorba, Valentino i Bjesovi, a održali su i brojne solo nastupe i zajedničke koncerte.

Članovi benda su: Vuk Stojisavljević – gitara i vokal, 16 godina; Sabolč Kiš – bas gitara, 17 godina i Aleksandar Kovačev – bubanj, 15 godina.

**********************************

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U dvanaestoj sezoni, nastavljamo da na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance.

 

Komentari