Koncert na Zidiću: NJUŠKAČI JABUKA

Ponovo radi Zidić, kultna tačka okupljanja mladih bendova i publike na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda!

Njuškači jabuka su beogradski instrumentalni bend koji stvara veoma inspirativne zvučne pejzaže u post-rock/nu-jazz maniru. Članovi benda su: Petar Ćeho – bas gitara, Marko Rekić – bubanj i Filip Obradović – gitara.

U sadašnjoj postavi Njuškači jabuka postoje 2 godine. Bend je dobio ime po knjizi Vladimira Tasića, gde se pojavljuje pleme koje se hrani njuškanjem jabuka. Do sada na repertoaru imaju 11 autorskih pesama, od kojih je 5 snimljeno, ali samo kao demo  verzije. Bavljenje muzikom članovi benda doživljavaju kao unutarnju potrebu, i ako ostane čak u okviru intimnosti benda,  nepriznata od drugih – sa razlogom ili bez, nema odustajanja.

Što se tiče muzičkih uzora, Njuškači jabuka ističu sledeće umetnike: Nik Bartsch Ronin, Bohren and the club of Gore, Jono El Grande, John Zorn, a od preminulih Dmitri Shostakovich i Rostropovich.

 

  

 

*************************************

Koncerti na Zidiću, muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne tri godine postala nezaobilazno mesto susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavljaju se i tokom leta 2016! Zidić ispred DOB svakog petka i subote uveče biće pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: onima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju stranu. Svi mogu da dokažu koliko Beograd ume da bude drugačiji!

Naša redovna i neredovna publika će imati priliku da se zabavi za dž, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada – pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na ovo jedinstveno muzičko putovanje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

 

 

 

Komentari