Koncert: Cattle Decapitation

Lokalna podrška: BegUsToStop

Mjölnir Promotions i Belgrade Bleed to Death festival vam ponosno predstavlјaju kvartet koji ne zna za reč “kompromis”. Koncertni događaj inače pomalo uspavane letnje sezone i svakako pretendent za metal svirku godine, koncert kalifornijskog Cattle Decapitation i beogradskog BegUsToStop je nešto što ni jedan ozbilјan poklonik metal muzike ne sme sebi dozvoliti da propusti!

 

Cattle Decapitation (USA, CA)  trenutno važi za jedan od najkvalitetnijih deathgrind bendova i jedan od najinteresantnijih metal bendova generalno. Ko je imao sreću da ovaj bend pogleda uživo na nekoj od svetskih bina (jer ovo će biti njihov prvi koncert u Srbiji ikada, nadamo se ne i poslednji), taj se već uveliko sprema da bude dobrano „istresen iz gaća“ jer Cattle Decapitation na svoju publiku deluje kao neki od zemlјotresa koji često udaraju po njihovoj rodnoj Kaliforniji.

 

Za one koji ne znaju, bend postoji od 1996, tako da se može reći da su veterani death metal i grindcore scene i svakako među najprominentnijim predstavnicima tog žanra. Cattle Decapitation su prošle godine izbacili izuzetno hvalјen album The Anthropocene Extinction (Metal Blade Records, 2015), koji je njihov sedmi studijski album po redu i prvi koji je našao mesto čak i na pojedinim mainstream top listama, poput Billboard 200. U Beogradu, Cattle Decapitation će predstaviti album u okviru The European Extinction Tour Part 2. Ako se 15. avgusta i dalјe budete krčkali u Beogradu umesto na nekoj lepoj peščanoj plaži, učinite sebi uslugu i svratite do Doma omladine Beograda da uživo čujete jedan od najbitnijih i najzanimlјivijih metal bendova današnjice.

 

BegUsToStop svira kao predgrupa Cattle Decapitation na koncertu u Domu omladine Beograda. Ovaj beogradski grindcore/death metal bend je pravo osveženje na domaćoj ekstremnoj sceni, iako svakako nisu tu baš od juče. BegUsToStop su u aprilu 2016. izbacili album I Shit on This Word koji već obećava da postane jedan od domaćih death metal albuma godine.

 
Bend je, prema rečima članova, i nastao pod izuzetnim uticajem i inspiracijom Cattle Decapitation tako da će predstavlјati idealan uvod u koncert 15. avgusta.

Dodatne informacije: https://www.facebook.com/events/835508526555626/

Komentari