Koncert na Zidiću: Guje iz oluje

Guje iz oluje aka Cice sa ulice su pank hip-hop sastav koji čine Bani Yamamoto i Uranova Sirena. Bazirane u predgrađu, autorske rime prenose sirov i realan stav bunta protiv zatvorenog sistema, ženske alfa perspektive, kao i beogradske andergraund kulture.

Inspirisane sinergijom boom bapa i elektro zvuka, sa planom da se ne ograničavaju žanrovski, pripremaju album pod nazivom “Ko prvi umre nek pozdravi Moskrija”. Biće objavljen u septembru, kao omaž panku i revoltu koji otvara nove dimenzije muzičkog izraza.

Foto Matija Ljubić i Dunja Janićijević

 

Ugledajući se na bendove kao što su Sanšajn, Beogradski Sindikat, Bičarke na travi, Prti BeGe i drugi, trude se da održe duh hip-hopa koji ne podleže senzacionalizmu. Uskoro će objaviti pesmu “Avanti”, kao i “Baš čelik” u saradnji sa još jednim elektro kolegom.

 

 

**********************************

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U jubilarnoj, destoj sezoni, nastavljamo da na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance.

Komentari