KONCERT NA ZIDIĆU: EL BUZZ

Dom omladine Beograda vas i ovog leta poziva na besplatne Koncerte na Zidiću!

Pančevački rock’n’roll sastav El Buzz nastao je 2007. godine. U želji da, pre svega, sebi, ali i svima ostalima pruže dobre vibracije i moderan, ali u isto vreme i retro zvuk, bend su osnovali Kristijan Balteanu (Chris Danger) i Ivan Vanja Pavlov.

U početku je postava bila klasična, te su ritam sekciju pored njih činili bubnjar Miroslav Vračević (Mickey Maschina) i Marija Jovanov (Cherry Mary) na bas gitari. Ubrzo shvataju da im neke pesme traže dodatne instrumente, pa se bendu priključuju saksofonista Stefan Slovak (Steve’n’Magic) i Mirko Trubarac Troubie, kao trubač. Na kraju, posle nekoliko izmena, na klavijaturama se ustaljuje Emilija Šimšić (Amy Lee).

Januara 2010. bend objavljuje prvi singl ‘‘Viva Fidel”, a u maju iste godine i debi album ”Viva El Buzz !!’‘, sa naslovima poput ”Holiday”, ”Butterfly”, ”Travellin’” i ”Love… It’s Alright”. Kao prvi singl i spot zavrtela se pesma ”Na Na Na”, posle čega su usledili samostalni i grupni koncerti (Pančevo, Beograd, Novi Sad, Starčevački EX-YU Fest 2010, itd). U 2012. godinu bend ulazi sa novom basistkinjom Anom Deanović (Chii Ana) i počinje da priprema nove pesme.

Godine 2013. izlazi singl ”Nemoj da me čekaš/Jean et Marc”, sa spotom za prvu pesmu, gde bend po prvi put peva na srpskom (u spontano nastalom omažu beogradskom talasu ranih osamdesetih) i francuskom jeziku u nastavku, u pesmi koja je sve samo ne rock’n’roll. To je od starta i bila ideja članova benda – svirka bez strogih žanrovskih, jezičkih i geografskih ograničenja, pogotovo što u eri interneta ništa nije daleko. Otuda i želja Buzzovaca da svoju muziku plasiraju i na inostrano tržište. Sa novim pesmama i albumom (čiji je radni naslov ”Brotherhood And Unity”), u najavi, El Buzz 2015. godine tek treba da potvrdi svoj talenat i rad i ponovo natera ljude da đuskaju, baš kao u zlatno doba rokenrola.

El Buzz čine:
Mickey Maschina – bubanj
Chii Ana – bas gitara
Ivan Vanja Pavlov – vokal, akustična gitara
Chris Danger – električna gitara, vokal
Amy Lee – klavijature
Darko Armenski – saksofon
Troubie – truba

 

  

 

Muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne dve godine postala nezaobilazna tačka susreta Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlja se i tokom leta 2015! Zidić na Platou Milana Mladenovića će svakog petka i subote od 20 do 21 čas biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!

 

Komentari