KONCERT NA ZIDIĆU: džeZZva

Dom omladine Beograda vas i ovog leta poziva na besplatne Koncerte na Zidiću!

Muzika slovenačkog etno džez kvarteta džeZZva  predstavlja spoj tradicije američkog džeza i elemenata evropske klasične muzike, isprepletanih sa uticajima popularne i folk kulture Južne Evrope. Veoma izražen senzibilitet i sviranje uigranih muzičara zadovoljiće i najzahtevnije slušaoce.

Bend džeZZva razvija sopstveni, moderan i drugačiji artistički pristup. Muzika benda najvećim delom se zasniva kompozicijama članova grupe. Ovi muzičari “flertuju” sa tradicionalnom muzikom, praveći svoje aranžmane i dajući im autorski pečat.
 

džeZZva  kvartet čine: Dejan Berden (klavir), Iztok Rodež (gitara), Mojmir Wolf (bas) i Miran Celec (perkusije).

 

 

 

Muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne dve godine postala nezaobilazna tačka susreta Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlja se i tokom leta 2015! Zidić na Platou Milana Mladenovića će svakog petka i subote od 20 do 21 čas biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!

Komentari