Koncert na Japanizmu: 101A

Festival Japanizam ove godine ima čast da predstavi svoje eksluzivne goste iz Japana: 101A, odličan bend koji u Srbiju donosi duh naroda i kulture Japana.
Bend 101A nastao je 2002. godine kada su dva prijatelja Noah (vokal i gitara) i The K (bas) napustili svoje prethodne bendove i počeli da rade na svom prvom zajedničkom albumu.

Album koji je izašao sledeće godine poneo je simboličan naziv „01“. Priča oko formiranja benda zaokružena je pre 6 godina kada se gore pomenutom dvojcu pridružuje i bubnjar Sally.

Svoju muziku opisuju kao spoj shoegazea, grungea, japanskog rocka, new wavea, tehno sounda, progressiva, a iz te mešavine do sada su nastala četiri albuma: „01”, „One Day”,„Lethe” i „4”.

Prvi nastup van Japana bend je imao u Londonu 2005. godine, a naredne godine se ponovo vraćaju na stari kontinent i sviraju u Belgiji i Francuskoj.

Nakon ovoga evropske i azijske svirke postaju neizostavni deo promocije novih albuma. Bend, prepoznatljiv kako po izuzetno predanim live nastupima, tako i po zanimljivim spotovima, nedavno je kao najavu za predstojeću turneju izbacio i spot za pesmu „Forbidden Sky”. I ovaj spot je produkt sjajne saradnje između momaka i devojke iz 101A, srpskog dela CRV2Studio ekipe i izdavačke kuće Festina Lente.

Cena karte za koncert je 300 dinara, a posetioci drugog dana Japanizma imaju popoust od 100 din. (cena karte sa popustom je 200 din.)

Karte se kupuju pred koncert.

 

 

Komentari