Koncert: MILAN PETROVIĆ KVARTET

Ciklus besplatnih matine koncerata “DŽEZ ZA DŽ”
 
Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ”. Jednom nedeljno, u redovnom terminu subotom od 13 časova, posetioci će imati priliku da čuju odlične domaće džez izvođače.

 

Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i negovanja postojeće publike, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i stvaranje nove džez publike, potencijalnih novih posetilaca BDžF, posebno među mladima.

 

Milan Petrović Kvartet  postoji od 2011. godine. Marta 2012. godine izašao je autorski album “Excursion” rađen sa 38 prijatelja među kojima su neki od naših najpoznatijih džez i bluz muzičara (Vasil Hadžimanov, Dušan Bezuha, Wikluh Sky, Raw Hide, Blue Family i mnogi drugi) koji je dobio sjajne kritike kako u Srbiji, tako i u okruženju. Naime, to je jedan od najbolje recenziranih džez/bluz albuma u 2012. godini, a bio je i u izboru godine portala Popboks.

Do 2013. godine bend je postao jedan od najaktivnijih na domaćoj džez/bluz  sceni, svirajući instrumetalni fank, džez i bluz, sa elementima popularne muzike, uz autorske teme, ali i svetski poznate svetske teme u specifičnim aranžmanima. Godine 2012. bend je učestvovao na festivalima: Rođendan džez Akademije 28, SM Džez & Bluz festival u Sremskoj Mitrovici, Jazztronic u Vršcu, Internacioni festival u Kikindi, beogradski Rakija fest, a od svih njih je svakako najvažniji nastup na Nišville Jazz festivalu. U  februaru 2013 održali su veoma uspešan koncert u Domu omladine Beograda gde su nastupili uz najznačajnije predstavnike savremene džez scene.

Važniji nastupi u toku 2013. godine bili su Reload festival Vladičin Han, Pruliček Jazz Fest / Slovenija i Live Six Festival / Austrija.

Drugi album benda pod nazivom “Favorites” pojavio se 11. septembra 2013. godine i tu se nalaze svetske i domaće teme u njihovom specifičnom izvodjenju.
Album je ušao u izbor 10 najboljih u 2013. godini po mišljenju novinara NOCTURNE magazina. U 2014. godini su pored  čestih nastupa u Srbiji i učešća na festivalima Nišvil i Inđija, svirali u Rijeci, Zagrebu, Austriji i Rumuniji. 

U februaru 2015. godine snimili su treći, autorski album u saradnji sa hrvatskim gitaristom Brunom Micetićem s kojim su nastupili na Nišvil festivalu  2014. godine. Trenutno se privodi kraju rad na trećem studijskom albumu.

Komentari