20. RING RING FESTIVAL NOVE MUZIKE 2015.

Festival su podržali Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Gete institut, Francuski institut, Institut Servantes, Mađarski institut, ambasade SAD, Švedske i Poljske, Pro Helvecia

Cena ulaznice: 300 dinara

Koncert: ARASHI

&

THE EX + KEN VANDERMARK + NATE WOLLEY

Koncert: ARASHI
Paal Nilssen Love/Akira Sakata/Johan Berthling

(Norveška/ Japan/ Švedska)
Ovaj trio je prvi put zasvirao pre skoro dve godine, da bi odmah nakon toga ušao u studio i snimio debi album. Trojica muzičara su poznati po svojoj energiji i izdržljivosti, takva im je i svirka, što će pokazati i tokom svoje kratke i intenzivne evropske turneje koja obuhvata i Beograd.
Akira Sakata je veliko ime japanskog fri džeza, poznat po tome da nikad scenu nije napustio a da nije okupan znojem.
Johan Berthling je stekao reputaciju svirača kroz bendove poput Nacka Forum, Sten Sandell trio, Tape i Fire
Paal Nilssen Love je najuposleniji norveški bubnjar, koji je već nastupao u Beogradu sa grupama The ThingAtomic.

&

THE EX + KEN VANDERMARK + NATE WOLLEY  (Holandija/SAD)
Nate Wooley – gitara, bariton gitara
Arnold De Boer – glas, gitara
Andy Moor – gitara, bariton gitara
Katherina  Bornefeld – bubnjevi, glas
Ken Vandermark – saksofoni, klarinet
Terrie Hessels – truba

Ring Ring već odavno najavljuje i koncert sastava The Ex Brass Unbound, kombinaciju alternativnog rok zvuka holandskog kvarteta The Ex  sa vrhunskim džez duvačima, a ovaj put to su miljenik beogradske publike Ken Vandermark i trubač Nejt Vuli, koji će 24. maja u DOB-u prvi put nastupiti u Srbiji.

THE EX, i nakon 35 godina od nastanka su beskompromisni i inovativni. Alternativni rok, fri džez, world – sve se spaja u njihovoj muzici. Već nekoliko godina sarađuju sa vodećim duvačima u Brass Unbound, a ove godine su na turneji sa američkim fri džez majstorima Kenom Vandermarkom i Nejtom Vulijem. Dok Vandermarka dobro poznaje beogradska publika, za Vulija je ovo prvi nastup na Ring Ring festivalu. Zajedno sa kolegama je u poslednjih  deset godina napravio revoluciju u improvizaciji na trubi i postao jedan od najtraženijih trubača improvizatora današnjice.

Komentari