Koncert: Maksim Pokrovski NOGU SVELO

Legendarni ruski pank rok bend, sada sa sedištem u SAD, nedavno je objavio svoju novu antiratnu pesmu “Srećna Nova godina, sine moj”,sa spotom u kome učestvuju poznati vrhunski ruski glumci Čulpan Hamatova i Artur Smoljaninov u produkciji kultnog ruskog reditelja Mihaila Segala.

Ovom pesmom je bio najavljen drugi deo evropske turneje koji uključuje koncerte: 13.03. Pariz, 15.03. Antverpen, 17.03. Alikante, 19.03. Barselona, 20.03. Beograd, 23.03. Istambul, 25.03. Antalija.

Bend NOGU SVELO!, pod rukovodstvom osnivača, pevača i bas gitariste Maksima Pokrovskog, već više od trideset godina nastupa u Rusiji, Evropi i SAD. Prve obožavaoce, stekli su još 1988. godine kada su se pojavili u klubu Moskovska rok laboratorija, državnog projekta, koji je bio fokusiran na vodjenje i kontrolu mladih i talentovanih muzičara u eri perestrojke.

NOGU SVELO! su objavili petnaest albuma, imaju preko 65 spotova i njihov rad je obeležen mnogim kako ruskim, tako i evropskim muzičkim nagradama, uključujući i Best Sound Track MTV Russia.

Maksim Pokrovski podpisuje i nekoliko naslovnih pesmama u igranim filmovima, a takođe je u toku dve sezone bio učesnik ruske verzije poznatog rialitija “Survivor”.

NOGU SVELO! su za poslednjih godinu dana objavili osam antiratnih pesama, uključujući “Ne treba nam rat”, “Nazad, Rusija” i “Ukrajina”. Prikupljali su priloge za World Unite for Ukraine putem onlajn koncerta. Takođe su podržali izbeglički logor u Tbilisiju, u Gruziji.

Bend je učestvovao u dobrotvornom dogadjaju GCI Planete: “Veče mira, muzike i umetnosti”. Tokom prvog dela svoje evropske turneje, zajedno sa dobrotvornim fondom “Zeilen van Vrijheid”, sakupljen je novac za vozilo hitne pomoći za Ukrajinu. Maksim Pokrovski je učestvovao u dobrotvornom tok šou “Island Instinct”, a sav prilog je iskorišćen za kupovinu mobilne bolnice u Ukrajini. Deo prihoda od drugog dela turneje biće namenjen dobrotvornim organizacijama za pomoć ukrajinskim žrtvama i izbeglicama.

ULAZNICE.

Komentari