Koncert: LOUD GRETCHES

Ciklus besplatnih matine koncerata “DŽEZ ZA DŽ”
 
Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ”. Jednom nedeljno, u redovnom terminu subotom od 13 časova, posetioci će imati priliku da čuju odlične domaće džez izvođače, među kojima su: Kočetov Kvintet, Kvartet Milana Petrovića, Loud Gretches, Stoiks i drugi. 

Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i negovanja postojeće publike, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i stvaranje nove džez publike, potencijalnih novih posetilaca BDžF, posebno među mladima.

Na prvom koncertu u novom ciklusu “DŽEZ ZA DŽ”, nastupiće Loud Gretches, džez grupa iz Beograda, nastala 2012. iz potrebe njenih članova za zajedničkim i individualnim muzičkim izrazom, kao posledica čestih džem sešna u džez klubu Čekaonica u bivšoj zgradi BIGZ-a. Žanrovski, grupa se može svrstati u malo energičniji i življi fjužn džez. Uglavnom nastupa po beogradskim džez klubovima, ali ideja benda je da njihov autorski proizvod upozna sa publikom širom sveta, putem interneta kao i učešćem na mnogobrojnim festivalima putem sviranja “uživo”. Bend pored svojih autorskih kompozicija na svojim nastupima izvodi i svojevrsne obrade poznatih džez i fjužn kompozicija.

Bend sačinjavaju, Dragan Ivanović, bas, Uglješa Novaković, saksofon, Srđan Dunkić-Džoni, bubnjevi i Peca Kozomara, gitara

Komentari