Koncert: LETU ŠTUKE

Organizacija: Long Play
Ulaznice za beogradski koncert Letu štuke su u prodaji po ceni od po 800 dinara na blagajni Doma omladine, i preko mreža Eventim i Card service

Sarajevske Letu štuke poznate po regionalnim hitovima “Mjesto za dvoje”, “Šutiš” i “Paranoja” održaće koncert 25. maja u sali Amerikana Doma omladine Beograda, gde će promovisati aktuelni treći CD album “Brojevi računa” (2011). 

“U principu sada na koncertima sviramo skoro cijeli novi album, ali ćemo naravno to kombinovati sa starim stvarima sa prethodna dva albuma”, kaže frontmen Letu štuka Dino Šaran.

Sarajevski bend se u regionu pročuo debijem “Letu štuke” (2005) sa koga su bili hitovi “Mjesto za dvoje”, “Šutiš”, “Minimalizam”, kao i duet sa Darkom Rundekom “Sunce”, a usledio je podjednako uspešan drugi CD “Proteini i ugkljikohidrati” (2008) sa singlovima “Tesla”, “Paranoja”, “Belladonna”, “Psiho”

Letu štuke uspešno su debitovale u Beogradu u proleće 2009. godine samostalnim koncertom u velikoj sali Doma omladine, gde su im gosti na bini bili glumci Žika Todorović i Sergej Trifunović.

U istu dvoranu Štuke su se vratile prošlog marta učešćem na prvom Long Night festivalu, gde je njihov jednočasovni nastup od prve do poslednje pesme pratilo horsko pevanje publike.

“To je bio jedan do najboljih nastupa benda, generalno! Stvarno je bilo sve nekakako spontano, publika je sjajno reagovala, pjevali su sve pjesme sa nama bez poziva! Bilo je fantastično, taj nastup ću dugo pamtiti”, kaže Dino Šaran.

Letu štuke su prošlog maja objavile treći CD album “Brojevi računa” sa koga su singl/spotovi za naslovnu pesmu i za “U ovom svijetu”.

Biografija benda

Jezgro benda čine Dino Šaran (vokal,gitara) i Đani Pervan (bubnjar, producent). 2004. snimaju demo za petnaestak pesama čiji je autor Šaran. Prva snimljena pjesma je “Sunce”. Snimljena je u studiju “Punkt” Dine Vatrenjaka, sa gostima Darkom Rundekom i Cargo Orkestrom.

Štuke potpisuju ugovor u Zagrebu, u proleće 2005. sa izdavačkom kućom „Menart“ (Hrvatska), kad i počinje snimanje prvog albuma. Studijsku postavu benda pored pomenute dvojice čine i Samir Ćeremida (bas), Dejan Pejaković (gitare) i Dušan Vranić (klavijature,synth,piano). Na snimanju učestvuju i mnogi prijatelji i kolege iz domaćih bendova.

U Pervanovoj produkciji album je sniman u Sarajevu, u studiju Dejana Pejakovića, miksovan u Holandiji kod Zlaje Hadžića, te dovršen (ponovo) u Sarajevu. Pod imenom „Letu štuke“ album izlazi sredinom novembra 2005. Prvi radio singl je “Mjesto za Dvoje”, a sledi video spot „Minimalizam“.

Početkom 2006. godine sastavljaju koncertnu postavu. Tu su: Slobodan Ćosić (klavijature), Dino Vatrenjak (el. gitara) i Dejan Ostojić (bas). 2007. godina počinje koncertno, a nastavlja se snimanjem drugog albuma. Snimanje počinje na leto u Metslawieru, (selo na severu Holandije) u studiju „Sing Sing“ Milana Ćirića. Šaran potpisuje sve pesme a producent je još jednom Đani Pervan. Pred izlazak albuma objavljuju video pesme sa prvog albuma „Pero Papacoder“.

U proleće 2008. na radio stanicama se pojavljuje „Tesla“ najavni singl za album „Proteini i ugljikohidrati“, a slede singlovi “Bella Donna”, “Psycho” i “Sami”.

U septembru 2010. izlazi pilot singl “Brojevi Računa”, a od oktobra počinje rad na novom albumu u “Home Sweet Home” studiju Đanija Pervana. Album izlazi 27. maja 2011. pod istim nazivom “Brojevi računa”. U septembru 2011. dolazi do izmene – odlazi gitarist Dino Vatrenjak a dolazi Emir Jugo. U oktobru 2011. pojavljuje se spot “U ovom svijetu”.

 

 

Komentari