Koncert: JURKA, STEEL, ROK BULEVAR Концерт: ЈУРКА, STEEL, РОК БУЛЕВАР

Jurka je čačanski bend nastao 2013. godine. Do sada su svirali veliki broj klupskih svirki širom Srbije. Organizovali su nekoliko humanitarnih koncerata, na kojima su i sami nastupali. Sa pesmom „Ove reči“ osvojili su nagradu za najbolju pesmu na čačanskoj gitarijadi 2015. godine. Najznačajniji festivali na kojima su nastupali do sada su: Belgrade Beer fest– 2017. godine, Gitarijada u Zaječaru – 2017, Priča – Čačak 2017. i 2016, Maglenijada u Požegi – 2016, Summer gig u Čačku – 2014, 2015, 2016.  Na ovim festivalima delili su binu sa poznatim ex-yu grupama, kao i sa svetski poznatim bendom The Cult.

Bend svira već pune četiri godine u istom sastavu:
Sara Novčić – vokal
Jovan Kovačević – solo gitara
Radivoje Milenković – ritam gitara
Aleksandar Simeunović – bas  gitara
Miloš Kučković – bubnjevi

Grupa STEEL je osnovana krajem 2012. godine u Beogradu. Na samom početku Steel se opredelio za rad na autorskim pesmama. Svoj pravac muzičkog delovanja je definisao kao melodičan hard rok. Posle dosta izmena članova u grupi, 2015. konačno je formirana sadašnja postava.

Branislav Lazić – vokal
Rajko Bosiočić – gitara.
Saša Omerović – bubanj
Petar Đukić – bas
Aleksandar Srb – klavir

Od tada su u potrazi za što boljim i kvalitetnijim zvukom, što su krunisali svojim, prvim albumom pod nazivom DEO SNA izdatim za PGP RTS 2016. godine. Ono što je karakteristično za STEEL jeste dobra i pozitivna energija koja je usmerena na celokupno umetničko stvaralaštvo u pogledu muzike, tekstova i aranžmana.

Rok Bulevar je grupa iz Beograda nastala 8. marta 2010.
Iste  godine snimaju svoj prvi singl “Od pozadi ili s preda” koji nailazi na dobar prijem kako kod publike, tako i kod medija. Ubrzo nakon toga bend izbacuje još dva singla, “Rumba” i “Rokenrol je živ”.
Javnosti su postali poznati preko Karavana 202, svirali su po mnogim mestima u Srbiji, i bili su hit nedelje i meseca na radiju 202, upravo sa pesmom “Od pozadi ili s preda”.
Grupa je svirala na nekoliko festivala od kojih bi se mogli izdvojiti kao najznačajniji Most Fest, Beer Fest, Fish Fest, Zajecarska gitarijada itd.
Nakon tih nastupa grupa počinje i medijski da se eksponira na malim ekranima, kroz mnoge kulturno-umetničko-zabavne emisije.
Godine 2011. snimaju album koji se zove po istoimenoj numeri “Rokenrol je živ”, a album nailazi na dobre kritike, i postaje proglašen za album godine po izboru slušalaca Radija 202.
Na jesen  2014. godine je izašao i drugi album koji se zove po istoimenoj pesmi “Zvuk slobode”
Rok Bulevar trenutno nastupa redovno u Srbiji i regionu, i od 2016. redovno objavljuju nove singlove za predstojeći treći album čija se promocija očekuje na jesen 2018.

Postava Rok Bulevara:
Marko Vidojević – Vokal, gitara
Vuk Đokić – Bas gitara, prateći vokal
Zlatko Muzur Zlaja – Klavijature
Ljubiša Stojanović – Gitara, prateći vokal
Vladimir Ćopić – Bubanj

Komentari