Koncert: Ida Prester

Nakon što je čak mesec dana ranije rasprodala prvi beogradski koncert koji će biti održan 5. aprila u Domu omladine Beograda, regionalna indie pop ikona Ida Prester zajedno sa bendom Lollobrigida zakazala je još jedan koncert za 4. april na istoj lokaciji. Na ovim nastupima Ida će proslaviti jubilarnih 20 godina svoje muzičke karijere i ujedno promovisati dugoiščekivani prvi solo album „Sad“. Kao predgrupa na beogradskim koncertima nastupiće novo lice domaće alternativne scene ZHIVA.

 

 

„Hvala ti moj Beograde! Nadala sam se da će ovako biti, ljubav između mene i Beograda traje već 20 godina. Nećemo vas razočarati, proslavićemo mojih prvih 20 na najboljoj žurci ikada! Bend je spreman, kostimi sašiveni, gosti iznenađenja potvrđeni. Dođite da sijamo u milion boja zajedno!“ poručila je Ida Prester beogradskoj publici.

Na proslavi ovog značajnog jubileja, Ida će zajedno sa svojim fanovima u glas pevati stare Lollobrigida hitove „Volim te“, „Sutra“, „Bivša cura“ i „Party“, kao i nove pesme sa svog solo albuma, među kojima su i dobro poznate „Minuta“, „Dodir“, „Kvar“, „Sad“ i „70“.

Ulaznice za koncert 5. aprila su rasprodate! Ulaznice za koncert 4. aprila su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i online na efinity.rs po promo ceni od 1800 dinara 1800 dinara za prvih sto ulaznica, nakon čega će cena ulaznica iznositi 2100 dinara, dok je cena poslednjeg kontingenta 2500 dinara.

Ida Prester jedinstvena je pojava u muzičkom svetu, a njena specifična estetika, beskrajna pozitivnost, britki i angažovani tekstovi i čudesne plesne melodije prepoznatljivi su i voljeni širom regiona.

Svestrana i harizmatična, svoju muzičku karijeru započela je 2003. godine kada je osnovala sastav Lollobrigida. Već tada svoj zvuk je oblikovala u electro pop i synth pop žanrovima, a njihove su tekstove obeležavali iskreni i realistični stihovi, plesnog ritma i pankerskog stava. Ida je bila član i malo tvrđeg elektro projekta Frau Casio, kao i benda MAiKA, koji se, osim po zvuku i estetici, razlikovao i po tome što su pesme pevane na engleskom jeziku.

Nakon 15 godina angažmana u različitim muzičkim projektima, Ida Prester je 2019. godine objavila svoju prvu solo pesmu „Šansa. Nakon toga, nizala je zarazne plesno-romantične hit singlove: „Minuta“, „Dodir“, „Kvar“, „Luda“, „Sad“ i „70, koji pokazuju njenu uspešnu transformaciju iz mlade pankerice u hvaljenog elektro pop artista.

Ostvarila je i nekoliko saradnji, među kojima se posebno ističe ona sa hrvatskim sastavom Pocket Palma, s kojima je ponovno snimila pesmu „Minuta“, kao i singl „Sutra“. Sa beogradskim muzičarem Fantomom snimila je pesmu „Budalo“, dok je numera „Ljetna ljubav“ nastala je u kolaboraciji s producentom Last95 (Danijel Čehranov).

Ida je poznata i kao aktivistkinja koja zagovara važne teme i bori se protiv svake društvene nepravde. U novembru mesecu prošle godine pokrenula veliku i značajnu kampanju protiv nasilja nad ženama pod nazivom ŠTIT, za koju je snimila i istoimeni singl. Pesma je nastala kao reakcija na veliki broj femicida u Hrvatskoj i celom regionu. U tu kampanju su se kroz spot uključila i brojna poznata lica i imena iz čitavog regiona.

Komentari