Koncert: HORKESTAR I GOSTI

Horkestar zaokružuje proslavu svoje petnaestogodišnjice koncertom u Domu omladine Beograda, a goste su pozvali drage ljude i horove koji su kroz različite periode obeležili njihovo delovanje. Ulaznice su prodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 300 dinara!

Horkestar, samoorganizovani hor i orkestar iz Beograda, oformljen je jeseni 2000. godine povodom projekta TGTO, umetničke grupe Škart. U početku nazvan Horkeškart, kao asocijacija na grupu koja ga je stvorila, kasnije postaje Horkestar i nastavlja svoj život i muzički put.

Ovaj sastav se lako prilagođava novim situacijama, pritom ne menjajući svoje originalne stavove i koncept. Horkestar je zadržao deo repertoara Horkeškarta, koji se sastoji od revolucionarnih i radničkih pesama, pesama komponovanih na stihove domaćih pesnika (Vasko Popa, Stanislav Vinaver, Duško Radović), obrada pesama new-wave bendova (Šarlo Akrobata, Paraf, Dobri Isak), pridodao pesme komponovane na tekstove mislilaca (Dr. Protić, Milena Marković, Ivan Glišić) kao i autorske pesme članova hora. Nastupa i u koncertnim prostorima i na mestima gde nije uobičajeno da hor peva – ulicama, trgovima, pijacama, domovima za nezbrinutu decu, gradskom prevozu, parkovima. Horkestar je inicijator međunarodnog Festivala samoorganizovanih horova “Svi u glas”.

U subotu, 6. februara u sali Amerikana, Horkestar nastupa sa prijateljima. Svako od njih će izvesti po jednu kompoziciju zajedno sa Horkestrom i nekoliko svojih. Tako ovaj koncert predstavlja svojevrstan mini-festival alternativnih bendova i horova u Domu omladine Beograda.

Gosti:
Daniel Kovač (Jarboli / Jesenji orkestar)
Boris Mladenović (Jarboli/Škrtice)
Ah Ahilej
Grupa kao takva
Duška Rajković i Vlada Živković (VIS Limunada)
Hor Praksa (Pula, HR)
DF Hor

Komentari