Koncert: ELEVATORS

 Elevators – sigurno najbolji slovenački jazz – rock – funk fusion bend, koji se sastoji od najboljih slovenačkih muzičara. Veoma snažno energetsko koncertno iskustvo!

Cena ulaznice: 400 dinara  

 

U beogradski Dom omladine dolazi slovenačka super grupa Elevators. Biće to veče mešavine funky, acid jazz i jazz rock muzike. Po mišljenju publike oni su u ovom trenutku najbolji bend u Sloveniji. Čine ga bivši i sadašnji članovi grupa kao što su Elvis Jackson, Sidharta, Magnifico, Šank Rock, Videosex, Sedef i drugi.

Muzičari individualisti, koji u poslednje vreme sarađuju sa različitim grupama,  ponovo su ujedinjeni u kolektiv Elevators i nude inteligentnu funky rock zbrku. Ona se pre svega zasniva na instrumentalnoj liniji funky gitare, old school klavijatura, napumpanog basa i udarničke pratnje bubnjeva.  Tu su i duhoviti tekstovi, a ponekad je vokal korišćen i kao pratnja ili dodatni instrument. U svakom slučaju reč je o lakoj i neopterećujućoj svakodnevnoj muzici, ali ako je pažljivije slušamo, čućemo majstorstvo svakog člana posebno.

Grupa Elevators je formirana krajem devedesetih godina prošlog veka. Članove spaja prvenstveno ljubav za funky i soul muziku iz perioda šezdesetih i sedamdesetih godina, na osnovu koje grade svoj karakterističan zvuk, koji se tokom godina nadograđuje.  Prvi album objavili su 2001, pod naslovom »Elevator music«, sa kojeg su široj publici poznate brojne pesme,  poput  »Na krilih ljubezni«, »Žulejne j krmpjir« i »Še je cejt« … Izdavanjem albuma grupi su se otvorila vrata do mnogobrojnih bina, posebno u Sloveniji, ali i u Hrvatskoj, te Italiji. Grupu je 2005. godine napustila flautistkinja i pevačica Tina Blazinšek, a na kratko im se pridružuje gitarista i pevač Mate Brodar.  Tokom 2008. godine objavljen je drugi album pod nazivom »Elevators«. Pre snimanja, grupi se pridružio gitarista i pevač Robi Pikl. I ovaj album je odjeknuo na radio talasima,  posebno pesme »Prva pomoč«, »Skuoči, skuoči« …

Grupa Elevators obeležila je 10 godina od izdavanja prvog albuma 2011, velikim koncertom u Kino Šiški u Ljubljani, kao i nastupom u emisiji »Izštekani« Vala 202 Radija Slovenija. Grupi su se na nastupima pridružile tri dame sa svojim izuzetnim vokalnim interpretacijama – Josipa Lisac, Tinkara Kovač i Aphra Tesla. Nastup u emisiji »Izštekani« Vala 202 Radija Slovenija nedavno je ovekovečen lansiranjem novog albuma »Izštekani Elevators«. Album je izdat na sam dan kada su momci u Hali Tivoli u Ljubljani uspešno izveli muzičku složenicu četrdeset pesama povodom 40. godišnjice Vala 202 Radija Slovenije.

Grupu Elevators čine:  Robi Pikl – gitara, vokal;  Sergej Ranđelović – bubnjevi, vokal; Davor Klarič – klavijature, vokal;  Jani Hace – bas, vokal


http://www.myspace.com/elevatorsband

FB event: http://www.facebook.com/events/429271620489230/


Komentari