Koncert: Doghouse

Godine 1998. u Beogradu, iz želje da sviraju melodičnu punk muziku poput: Bad Religion, Good Riddance, PTTB, Strung Out, Farside, grupa muzičara osniva Doghouse. Bend u dva navrata snima dva demo snimka koji završavaju kao album „Trax“ objavljen za „Automatik Records“ 2000. godine.

Pesma „Breaking“ sa tog izdanja objavljena je na kompilaciji u Nju Džersiju. Album „Trax“ pratio je spot za pesmu “My Best Friend” koja je bila i soundtrack filma “Zemlja istine, ljubavi i slobode“, što je u mnogome doprinelo popularnosti Doghouse-a.

Usledili su brojni nastupi koje su krasili odlična posećenost, konstantno višeglasno pevanje sa publikom i sjajna atmosfera. Diskografija benda je tokom vremena postala bogatija za još četiri izdanja, 2 EP-a i 2 albuma.

U prve dve decenije bend je napravio pauzu dugu sedam godina, a koja se konačno prekida novembra 2013. rasprodatim koncertom u Domu omladine Beograda.

Doghouse je u prošlosti svirao na brojnim festivalima poput: Exit, To Be Punk, Beer Fest … dok je u novembru 2015. po prvi put u sklopu promocije povratničkog EP-a „Dysfunction“,  održani nastupi u Zagrebu, Atini, Solunu,Volosu i Skopju.

Iste godine se  pojavljuju i  na brazilskoj kompilaciji We live in hell gde predstavljaju Srbiju.

Godina 2016. obeležena je radom na prvom albumu posle 15 godina. U septembru 2017, kao rezultat dobre saradnje, holandski „Morning Wood Records“ objavljuje CD koji krasi 10 melodičnih, sjajno produciranih, pesama u preko 33 minuta muzike. Kako još uvek nije bilo klasične promocije ovog albuma bend vas poziva na druženje kojim će obeležiti i dve decenije rada.

Komentari