Koncert: DECA APOKALIPSE

Sve aktuelniji bend Deca Apokalipse održaće 10. maja koncert u Klubu Doma omladine Beograda. Nakon nastupa na festivalu Vračar Rocks u Božidarcu i u klubu ”Mladost” u Subotici, koje su imali početkom godine, nastavljaju promociju aktuelnog albuma  “Era papirnih grobova” i novog spota za istoimenu pesmu, u ovoj beogradskoj instituciji koja je ugostila mnoge domaće i svetske grupe i važi za jedan od najboljih i najomiljenijih prostora za sviranje.

 

Zajedno sa Decom Apokalipse, 10. maja u Domu omladine Beograda nastupiće i bend Nemesis iz Beograda, jedini ženski melodic death metal sastav na ovim prostorima, kao i perspektivni valjevski bend Buket za Klaru, koji svira kombinaciju metal, post-metal i hard core muzike.

 

 

 

 

Deca Apokalipse je muzička grupa sastavljena od osam članova: Petar Ninić – glas,Milan Jakić – glas, Igor Milićević – gitara, Goran Živković – gitara, Branko Vučetin – bas, Miloš MIhailovićDJ/elektronika, Zoran Dragojević – perkusije, Boško Ranković – bubnjevi.

U želji da pronađe autentičnu muzičku formu koja treba da potpomogne i dočara ideju iza koje stoji, grupa je na integralni način spojila sve buntovničke pravce u svoj muzički izraz, koji je satkan od hip-hop kulture do celokupne metal tradicije, uključujući i muzičko nasleđe ovih prostora kao i elektronsku muziku. Tekstovi su istovremeno i direktni, nedvosmisleni i tajanstveni, skriveni, obojeni alegorijom, ali sa jasnim stavom i težnjama, kao i temama koje se tiču čoveka i njegovim rasponom od podzemnog do ontološkog.

Nakon okupljanja, Deca Apokalipse su od 1. oktobra do 1. decembra 2012. godine napravili preko 15 pesama i od okupnog broja odabrali 7 koje su počeli da snimaju 5. decembra iste godine u Beogradu (studio Draft). Album “Era papirnih grobova” pojavio se pod etiketom Nocturne Magazine 19.oktobra 2013.godine i naišao je na odličan prijem kako kod publike, tako i kod novinara. Mnogi internet portali (Nocturne Magazine, Balkanrock, Helly Cherry…) su uvrstili album u liste najbitnijih ostvarenja te godine, na regionalnom nivou. Takođe su to učinili i čitaoci Helly Cherry Webzine-a. Prvi spot, za pesmu “Ovo je taj čas”, je privukao veliku pažnju i između ostalog emitovan je na FTV iz Norveške. Drugi i trenutno aktuelni spot za pesmu “Era papirnih grobova” privlači ništa manju pažnju i reakcije publike i emitovan je u emisiji ”Gruvanje” na RTV Vojvodina, kao i u redovnom programu TV Metropolis.

Odlična je prilika da budete u Domu omladine 10. maja, na koncertu Dece Apokalipse i da podelite ideju koja se u potpunosti ostvaruje uživo, kada publika i bend ostvare kontakt i postanu jedno.

http://nocturnemagazine.net/download/64/deca-apokalipse-era-papirnih-grobova

https://www.facebook.com/decaapoalipse

 

 

Komentari