Koncert: DAMIEN JURADO

Cena ulaznice: 1500 dinara u pretprodaji, na dan koncerta 1800 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na na svim prodajnim mestima Eventima i blagajni Doma omladine Beograda

Posle dve godine jedinstveni Damien Jurado se vraća u Beograd. Muzičar, pesnik i slikar iz Sijetla u Srbiju dolazi da promoviše svoj novi studijski album, “Visions Of Us On The Land”, kojim je kompletirao “Maraqopa” trilogiju.

“Visions Of Us On The Land” nastao je u saradnji sa producentom i multi-instrumentalistom Richardom Swiftom, sa kojim je stvorio i albume “Maraqopa” (2012) i “Brothers and Sisters of the Eternal Son” (2014), a kompletira priču o autsajderu koji je prinuđen da napusti civilizaciju kako bi otkrio neke univerzalne istine.

Kao i svako veliko umetničko delo, “Visions Of Us On The Land” je priča o ljubavi i smrti, putovanje u podsvest, zvučna mapa bez tačno ucrtanih lokacija, puteva i orijentira, koja svakim novim slušanjem ili putovanjem otkriva svoj novi deo.

Damien Jurado kaže da oni koji mogu da vam pomognu u tom otkrivanju sebe i tajnih lokacija na mapi su: Syd Barrett, The Twilight Zone, Zabriskie Point, Blade Runner, The Martian, Captain Beefheart, The Cramps, Bo Diddley, The West Coast Pop Art Experimental Band, Linda Perhacs i Gordon Lightfoot.

Ovo je poslednji koncert u okviru obeležavanja jubileja “15 godina Pop Depresije”.

 

 

Komentari