Koncert: Cassidy’s Brewery Концерт: Cassidy’s Brewery

Cassidy’s Brewery je Celtic-Punk bend iz Beograda, jedan od prvih koji ovu vrstu muzike promoviše na našim prostorima.
Sviraju obrade poznatih svetskih Celtic-Punk bendova, irske tradicionalne pesme sa prizvukom panka, a imaju i svoje autorske pesme. Krajem 2017. godine izdali su i svoj prvi album „One Brew Over the Cuckoo’s Nest“.

Pre tačno deset godina, bend je imao svoj prvi živi nastup. Od tog trenutka, mnogo se stvari desilo i promenilo u ovom bendu. U početku, njihova muzika je bila klasična celtic/celtic-rock priča. Međutim, neki normalni članovi su otišli, a doveli su razularenog bubnjara koji je pristao da svira samo ukoliko budu svirali u pank ritmovima (što je ovaj jedino i znao da svira).

Bend je preživeo i epizodu španske serije. Naime, gitarista i frulašica su bili u dugoj, ozbiljnoj i strasnoj ljubavnoj vezi. I dok je bend, zajedno sa njihovom vezom bio u usponu, frulašica izlazi iz benda, ostavlja gitaristu i udaje se za njihovog pevača koji je iz istih razloga takođe napustio bend.
U tom trenutku, u bendu su bila dvojica Nikola. Rođeni brat jednog Nikole zvao se Stanko, i svirao je bas gitaru. Onda je Stanko rešio da je nož u leđa bendu baš lepa životna odluka, te je napustio bend. Na njegovo mesto, došao je rođeni brat drugog Nikole koji se zvao (drumroll) Stanko – i nastavio da svira bas. Ovaj potonji Stanko je čak i učestvovao u snimanju albuma. Ipak, po završetku snimanja, videvši da nož u leđima benda zabijen od prvog basiste Stanka, Nikolinog brata, nije dovoljno duboko zariven, basista Stanko, brat Nikolin, rešava da izađe iz benda. A onda, na scenu stupa prvi basista Stanko, Nikolin brat, i ponovo ulazi u bend, gde još uvek svira (sa ozbiljnom pretnjom po zdravlje, da mu ideja sa nožem ne bi ponovo pala na pamet), tako da su Nikole i Stanci konstanta u ovom bendu.

Jedno vreme su čak imali i muzičara u svojim redovima!!! Neopreznu i naivnu devojčicu sa akademije su ubedili da im svira violinu! Ovoj se to zaista bilo dopalo, i umnogome je pomogla bendu, ali je u nekom trenutku stavila na jedan tas vage angažman u orkestru RTS-a koji je bio plaćen, i sviranje u bendu gde za bilo koji nastup moraju da se daju pare iz vlastitog džepa. Od tada je ostala samo verni prijatelj i fan ovog benda.

Od tada, bend svira u sledećem sastavu:
Uroš Marjanović „Dain“: glavni vokal, thin whislte, harmonika
Damjan Dakić „D“: Violina
Nemanja Jovanović „Nenad“: Gitara
Nikola Zečević „Zec“: Gitara
Stanko Zečević „Pirke“: Bas gitara
Nikola Milojković „Japanac“: Bubanj

Dana 23.02.2019, koncertom u klubu Doma omladine, obeležiće 10 godina od trenutka kada je ovaj bend imao svoj prvi javni nastup i nasmejati se u lice svim problemima.

Možete očekivati dugačku i žestoku svirku, covere velikana poput Dropkick Murphy’s, Flogging Molly, The Rumjacks, Real Mckenzies i mnogih drugih, autorske pesme sa prvog albuma, kao i nekoliko novih, još neobjavljenih pesama. Biće tu i raznih gostiju.

 

Komentari