Koncert: „BELEŠKE O LjUBAVI“

NEVENA PAVLOVIĆ (sopran)
Korepetitor: Vladimir Stojnić. Gost koncerta: Ivan Petrović (tenor).

U okviru programa ART DIJASPORA, pod pokroviteljstvom Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu u Vladi Republike Srbije.

Cena ulaznice: 300 dinara parter, u prodaji je i ograničen broj ulaznica za đake i studente (uz knjižicu/indeks) po ceni od 100 dinara (za mesta na balkonu).

 

ПРОГРАМ:
Claude Debussy
Beau Soir
Mandoline (“Les donneurs de sérénades”), L. 29
La flute de Pan (“Trois chansons de Bilitis”)


Saint Saens
La tristesse

I canti della sera – Francesco Santoliquido
Vieni
Alba di luna sul bosco
Tristezza crepuscolare
L’Incontro


Richard Strauss
Ruie mine zeele (Opus 27, Number 1.)
Morgen, (Opus 27, Number 4.)
Zueignung (Opus 10, Number 1.)


Samuel Barber
Solitary Hotel

 


Benjamin Britten
Tell me the truth about love

***
Duet: Adagio –Albinoni
Гост концерта: Иван Петровић, тенор
***

ЧАЈКОВСКИ. П
На балу (Опус 38. No.3) 

Ништа осим усамљеног срца (Опус 6 No.6)

 

Sergej Rahmaninov  

Ivan Petrović, tenor
Сан (Опус 8. No.5)
У тишини ноћи (Опус 4. No.3)

Милоје Милојевић
Јесења елегија

Aria is opera Il Mefistofele – A Boito
L’altra note in fondo al mare

 

Nevena Pavlović, (sopran) magistrirala je muziku na čuvenoj Gildhol školi za muziku i dramu u Londonu, u klasi Rudolfa Pirnaja.

Njeno bogato izvođačko iskustvo sadrži različite stilove i repertoar od italijanske opere, preko francuskih, engleskih, ruskih pesama i nemačkog lida.

Neki od njenih internacionalnih nastupa uključuju: Rossotrudnichestvo u Londonu, Burgh House u Londonu, Lauderdale House u Londonu, Christ Church Spitafields u Londonu, St Giles u Londonu, Hayd Park Chapel u Londonu, Proms at St Mary Church u Henliju na Temzi, Nastup sa Simfonijskim orkestrom umetničkog ansambla Vojske Srbije i Crne Gore u Sava Centru, koncert u Zadužbini Ilije M. Kolarca, Narodnoj biblioteci Srbije, Domu vojske Srbije i Crne Gore pod dirigentskom palicom maestra Miodraga Janoskog, Akademiji nauka, Ruskom domu, Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“,  Etnografskom muzeju.

Nevena je nastupala kao solista na godišnjici Olimpijskog komiteta Srbije gde je po prvi put izvela himnu Olimpijskog komiteta na grčkom jeziku.

Neki od operskih nastupa: uloga Vilinskog Konjica u operi Strekoza i Muravej (Dragonfly and Ant) – Brian Hosefros, opera Kings Goes Forth to France – A Sallien, uloga Margarite iz opere Faust – A. Boito, uloga Tatjane iz opere Evgenije Onjegin E.T. Čajkovski, Dezdemona iz opere Otelo – Đ.Verdi, Mercedes iz opere Karmen – G.Bizet, Marzenka iz opere Prodana Nevesta – B. Smetana i mnoge druge.

Nevena se usavršavala na internacionalnim master kursevima sa Janice Chapman, Laurom Sarti, Rudolfom Pirnajem, Anthony Legge, Akademiji Prague-Vienna-Budapest, i sa Gabriele Lechner.

Nevena Pavlović se takođe bavi edukativnim radom. Osnivač je ArtMus Akademije koja se bavi oblikovanjem mladih talenata.

 

 

 

 

Komentari