Koncert: BATTLEME

Organizacija: RockSvirke.com

U subotu, 22. oktobra američki bend Battleme, široj publici poznat po svojim pesmama korišćenim u kultnoj seriji Sons of Anarchy, premijerno će nastupiti u Srbiji, u Klubu Doma omladine Beograda.
Ulaznice su u prodaji preko sistema EVENTIM, GIGSTIX, DD Tickets, Felix (TC Sremska) i Žila Šopu (TC Čumićevo), kao i u kafeu Ljubavnica (Balkanska 19). Promo cena je 500 dinara (ograničen kontigent), pretprodaja 700, na dan koncerta 900 dinara!

Battleme je projekat Meta Drenika (Matt Drenik) koji je nastao nakon što je prestao sa radom u bendu Lions, a prvi put se pojavljuje 2009. godine sa pesmom “Burn This Town” u seriji “Sons Of Anarchy”. Upravo je ta serija obeležila Drenikov rad jer se nekoliko Battleme pesama našlo u poznatoj seriji.

Do 2012. bend je objavio istoimeni debitantski album, a Drenik je iduće godine izbacio i EP “Weight On The Brain”. Nakon uspešnog albuma “Future Runs Magnetic” iz 2014. uz koji su proveli izvesno vreme na putu promovišući ga, Met Drenik je napravio pauzu i vratio se u svoj studio u Portlandu gde je nastavio sa pisanjem. Iako je Future Runs Magnetic prihvaćena kao velika gitarska rok ploča, Drenik je ipak odlučio da krene u drugom smeru. Vratio se klaviru i baladama koje je snimao na svom telefonu, a zatim ih pretvarao u pesme. Njegov brat Džejson Drenik (Jason Drenik; Hairy Patt Band), takođe se navodi kao producent. Zajedno su stvarali pod uticajem Roxy Music, Dejvida Bouvija (David Bowie) i Džima Kerola (Jim Carroll), a uz međusobno divljenje njihovim tekstovima i muzici su stvorili svoje pesme.

Ubrzo je nastalo 20. pesama, a Drenik je nastavio rad u Revolver studiju u Portlandu. Pomoć prilikom stvaranja je pružio i Pol Pulvirenti (Paul Pulvirenti; Elliott Smith,
No.
2) na bubnjevima kao i veliki broj drugih izvođača, među kojima su svoje mesto našli Čed Sevidž (Chad Savage; Battleme), Džej Džej Eliot (JJ Eliot), Kolin Hegna (Colin Hegna; Brian Jonestown Massacre) i Vilijam Slejter (William Slater; Grails, Denver). Drenik je počeo da svoje pesme pretvara u nešto mogo više od demo snimaka. Pesme nalikuju na mešavinu žestokih garažnih ritmova koji su bili zastupljeni 70. godina, a  gitare koje su bile dominantne kod Future Runs Magnetic, ovde su zamenjene.

Kao rezultat nastaje treći Battleme album koji sadrži 14. pesama i nosi naziv Habitual Love Songs, kao spoj zvučnog psihodeličnog i pop ritma. Album sadrži pesme koje opisuju događaje od noćne pijanke u “All Night, All Night“, do adolescentne prošlosti u “Pete’s Song“, u kojima Drenik pronalazi način da interpretira prošle događaje. Prijatelji iz detinjstva u pesmi “The Boats In Ohio” izlaze na ulicu i vrište deo pesme Go, dok u pesmi “Back To You” se vraćaju svojim starim prijateljima. Ali ništa nije toliko okupiralo Drenikov um, kao što je to učinila pesma “Post Is Dead“, gde sumira svoje zadnje godine turneje u stihu “I can’t survive alone”.

Evropska turneja na jesen uz koncerte u Srbiji donosi i nastupe u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, Mađarskoj, Bugarskoj kao i nastupe u Grčkoj. Premijerni nastupi u Srbiji zakazani su za Beograd i Novi Sad.

Komentari