Koncert: Barcelona Gipsy balKan Orchestra Концерт: Barcelona Gipsy balKan Orchestra

Međunarodni muzički ansambl Barcelona Gipsy balKan Orchestra kreće na turneju po čitavom regionu, a dobra vest je da dolaze i u Srbiju. Nakon rasprodatih i zbog pandemije odloženih martovskih koncerata u Italiji usledila je pauza, a sada na naše veliko iznenađenje nastavljaju turneju i dolaze prvo u Kragujevac 30.oktobra, u Sombor 1. novembra, Beograd 3. i 4. novembra i Novi Sad 6. novembra.

 

Ulaznice za beogradski koncert su u prodaji preko Tickets.rs sistema i na Blagajni Doma omladine Beograda, po ceni od 1800 rsd za mesta na balkonu i 2000 rsd za mesta u parteru. Broj ulaznica je ograničen.

 

Ovaj bend je za dolazak u Srbiju najavio promociju novog albuma pod nazivom “Nova Era” sa novom pevačicom Margheritom Abitom iz Italije, sa kojom je nedavno i objavio obradu dragulja balkanske muzike “Marijo deli bela Kumrijo”. Mnogi kritičari su već ocenili ovu obradu kao sjajnu izvedbu i novu pevačicu Margheritu kao fenomenalno osveženje ovog benda.

 

 

 

 

Barcelona Gipsy balKan Orchestra važi za omiljeni bend publike širom sveta i pored pesama na španskom, ruskom i romskom, izvodi pesme i na srpskom jeziku. Osim Ivana Kovačevića, kontrabasiste iz Beograda, bend čine: pevačica Margherita Abita sa Sicilije, harmonikaš Matija Skirosa iz Italije, gitarista Žulijen Šanal iz Francuske, perkusionista Stelios Togijas iz Grčke, klarinetista Dani Karbonelj iz Katalonije, violinista Pere Nolasc Turu iz Katalonije i violinista Oleksandar Sora iz Ukrajine.

Bend aktivno radi na promociji novog albuma a za nekoliko dana svetlost dana će ugledati još jedna obrada pesme sa ovih prostora.

Predstojeći koncerti:
Petak 30. 10 .- Pozorište Kragujevac
Nedelja 1. 11. – Pozorište Sombor
Utorak 3.11. – Dom omladine Beograda
Sreda 4.11. – Dom omladine Beograda
Petak 6.11. – Pozorište mladih Novi Sad

 

 

 

***************
Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

Komentari