Koncert: BALKAN DUBSTEP UNIT

Druga po redu velika žurka Balkan Dubstep Unit-a: “New Blood”! Cena ulaznice: 200 dinara.

Ovog puta i nova imena u projektu. Sveža krv na Dubstep sceni. Nastupaju: Rebel B, Riot 87, Rimedag + specijalni gost MC Bojah. Posle izvrsne, martovske žurke BDU All Stars, armija Dubstep fanova se utrostručila! Ovo će biti spektakl za sve prave ljubitelje ovog zvuka!

 

BALKAN DUBSTEP UNIT (BDU) je najveći regionalni Dubstep muzički brend, stvoren radi umrežavanja i promocije muzičara Dubstep muzičkog žanra u zemlji, regionu (Balkan) i izvan njega.U okviru brenda nalazi se Balkan Dubstep Unit oficialni websajt, tri digitalna muzička izdanja, 12 promotivnih žurki godišnje i regionalni outdoor festival sa dešavanjem u Beogradu 2013!

Balkan Dubstep Unit-u pristupili su mnogi afirmisani muzičari širom Balkana i dalje.
Od potvrđenih zemalja to su: Bugarska, Poljska, Ukraina, Francuska, Italija, Australija, Finska, Hrvatska, Makedonija i autori iz naše zemlje!

Line up:
REBEL B – Dubstep producent i dj iz Beograda (Srbija).
Muzikom se bavi 18 godina od čega Dubstep-om poslednjih 5. Začetnik je lokalnog Dubstep brenda Borba Titana koji je opstao čitave dve godine i koji je objedinio na jednom mestu skoro svu publiku ovog pravca kod nas. Začetnik je i lider najvećeg regionalnog Dubstep muzičkog brenda, Balkan Dubstep Unit! Delio je stejdž sa imenima kao sto su Caspa, The Bug i Tes la Rok! U poslednjih godinu dana izdao je “Nuke Therapist EP” za američku izdavačku kuću Morbit Records, kao i free dl singl, Dubstep remix za Mkdsl-ovu pesmu Vrati Moje Majke Nakit. Takođe, tu je i prvo izdanje, “The Myth EP” koje je izašlo krajem decembra 2012. za jednu od najbitnijih Dubstep izdavačkih kuća, Betamorph Recordings iz Amerike, jedna od njegovih pesama “Undercover” se takođe nalazi na kompilaciji Balkan Dubstep Unit vol.1 koja je izašla u decembru prošle godine i koju možete skinuti sa BDU sajta! Od svežijih izdanja izdvajamo “Operation Storm EP” (BDU Rec) kao i free dl singl ” Zero Turn Mower“, a poslednje “Bad Moon Risin” izašlo je za izdavačku kuću ABCD čiji je vlasnik svima dobro
poznat producent i dj iz Bugarske, Balkansky, koji je i sam radio remix za  jednu od pesama sa EP-a! Upravo objavljuje i Metalglitch remix za metal bend Blankfile i njihovu traku “Roadkill“.

RIOT 87 – Bend iz Kragujevca (Srbija) koji se ne može smestiti u samo jedan žanr. Kombinujući tempo od 140 (Dubstep) do 180 (Drum’n’Bass), sa masivnim gitarskim rifovima i huliganskim-rejv sintovima, Darko i Igro pokušavaju da stvore jedinstven žanr, njihov prepoznatljiv zvuk. Posle eksperimentisanja sa psytrance muzikom i nekoliko izdanja za američke i španske izdavačke kuće, 2009. su otkrili FiXT Music, izdavačku kuću iz Detroita, i napravili obrt za 360 stepeni.Na talasima bass muzike prožete rokom, pod uticajem britanskih bendova, a upijajući svaki sekund muzike Celldweller-a i Blue Stahli-ja, 2010 RIOT 87 počinje da pušta u etar agresivne dubstep i drumnbass trake.
Od izdanja izdvajaju se: Serbian Bassline 1 i 2, Metric “Gold Guns Girls” RIOT 87 remiks, “Fantasies Flashback”.
Bend iz Las vegasa koji je potpisao za najveću izdavačku kuću na svetu, Interscope, Escape The Fate, izabrao je RIOT 87 remiks kao najbolji od pristiglih 150 remiksa. Dobili su novi nadimak – Bogovi Remiksa. Njihov EP, debitantski u Dubstep žanru, izašao je 1. januara 2013. pod naslovom – Dubstep With More Muscle. Upravo sada rade na live setup-u, koji će pored njihove muzike koja će se izvoditi uživo sadržati i vizuelnu dimenziju sinhronizovanu sa muzikom.

RIMEDAG – Dubstep producent iz Beograda (Srbija)
Interesovanje za muziku je pokazao kao dete pa je muzičku školu upisao u svojoj devetoj godini.
Sa 11 godina počinje da svira električnu gitaru. Producirao je svoje prve trake sa 16 godina
kada je počeo da vodi emisiju na lokalnoj radio stanici (Electro Pionir). Imajući  iskustva sa različitim muzičkim pravcima mešao je nespojive žanrove, pa ga je tako eksperimentisanje i traženje energičnijeg i agresivnijeg zvuka, dovelo do  Dubstep-a I D’n’B-a,
Posle dugogodišnjeg rada na lokalnoj radio stanici, saradnje sa nekoliko internet stanica, lokalnih i nacionalnih televizija, dovodi ga do njegovog prvog izdanja ”Horny Bass”. Sada, posle godinu dana od svog prvog EP-a Rimedag je ozvaničio svoju izdavačku kuću ”Noisy Drop Records” i privodi finalne radove na svom drugom izdanju. Očekujte sve ono za čime je tragao a sada pronašao u svojim trakama.

MC BOJAH – MC iz Beograda (Srbija)

Može se svrstati u najbolje MC-eve sa ovih prostora. MC-ingom se bavi preko 10 godina. U svojoj karijeri nastupao sa skoro svim bitnim dj-evima sa ovih prostora ali i sa gostima iz inostranstva. Evo samo nekih imena : Codex, Rahmanee, Rebel B, Multi Color i mnogi drugi.

Prilagodljiv svim muzičkim žanrovima kao sto su : Dubstep, Drum n Bass, Hip Hop, Reggae.

Odličnim vokalnim sposobnostima podiže atmosferu žurke na potuno drugi nivo!

REBEL B
/ BalkanDubstepUnit / http://soundcloud.com/rebel-b
RIOT 87 / BalkanDubstepUnit / http://soundcloud.com/riot87music
RIMEDAG / BalkanDubstepUnit / http://soundcloud.com/rimedag
MC BOJAH / https://www.facebook.com/mcbojah?fref=ts
BALKAN DUBSTEP UNIT (BDU) → Za sve informacije mozete posetiti BALKAN DUBSTEP UNIT official website / http://balkandubstepunit.com/

Medijski sponzori BDU-a :
– MTV
– B92 Radio

Partnerski brendovi BDU-a :
– Technokratia
– ZlaZla
– Urban Bug
– Balkan Venture Forum
– Betamorph Recordings

Komentari