Koncert: ARTAN LILI & TRANSEEN

Ovu koncertnu godinu bend Artan Lili započeo je u Klubu Doma omladine Beograda, tu će je i završiti zajedničkim koncertom sa pančevačkom grupom Transeen. Ne propustite priliku da na jednom mestu osetite sve čari buke ali i pop estetike!

TRANSEEN:

Transeen je bend koji dolazi iz ekperimentalnog konteksta rokenrola. Sastav čine dve bas gitare i elektronske matrice. Postoje od 2011.
Transeen trenutno završava prvi studijski album. Članovi benda Ron i Rocco, sa iznenadnom podrškom Mandinga.

ARTAN LILI:

Beogradska noise-pop grupa Artan Lili postoji od 2013. godine. Pažnju su privukli već svojim prvim singl-spotom za pesmu Džoni.

 

  

 

Ustaljena postava Romana Kasumović – glas, Dragan Knežević – gitara, Marko Ajković – bubanj i Bojan Slačala – bas i glas u aprilu 2014. objavljuje svoj prvi album, i kako kažu, ovo izdanje je specijalno koncipirano. Na albumu se nalazi dvanaest pesama koje će biti sukcesivno objavljene u određenom vremenskom periodu, a za sada se sedam pesama može preslušati besplatno ili preuzeti uz minimalnu novčanu naknadu preko profila benda na sajtu http://artanlili.bandcamp.com/releases

 

Prvi singl Džoni, drugi singl Najbolje što znam i treći singl Srce su osvojili prva mesta većine relevantnih Top lista u regionu. Nedavno objavljeni singl-spot za pesmu Srce je urađen u saradnji sa Zojom Borovčanin iz grupe Lira Vega, a video je snimio Miloš Gojković na lokacijama u Beogradu i Njujorku.

 

  

 

Grupa trenutno promoviše sedmu pesmu sa albuma pod nazivom Ispod Kože, za koju je video uradila Marina Uzelac. Ovim singl-spotom Artan Lili ujedno najavljuje i veliku koncertnu žurku 6. decembra u Klubu Doma omladine Beograda.

 

Komentari