Koncert: “53 godine u muzici Kornelija Kovača”

U okviru obeležavanja 29. juna –  “DANA ODLUKE” o osnivanju Doma omladine Beograda kao samostalne ustanove, sa sedištem u sadašnjoj zgradi u Makedonskoj 22. ULAZ JE SLOBODAN!

Kornelije Bata Kovač, jedan od naših najvažnijih autora u oblasti popularne muzike, pripremio je poseban retrospektivni program, koji će obuhvatiti celu njegovu karijeru, ali će biti i svojevrstan omaž aktivnostima i značaju Doma omladine Beograda u prvih pola veka postojanja.

U nedelju, 29. juna od 20 časova, u Velikoj sali DOB-a sa slobodnim ulazom, publiku očekuje izuzetna prilika da prisustvuje rekapitulaciji jednog od velikih poglavlja domaće scene, sa nebrojeno poznatih melodija koje su ispisale ovdašnju istoriju.

Program pod nazivom “53 godine u muzici Kornelija Kovača” biće prilika da se osvrnemo na stvaralaštvo ovog izuzetnog muzičara kroz njegov autorski rad u pop, rok, etno, džez i klasičnoj muzici.

Pored Kovača, kao domaćina ove večeri “supersonične muzičke komunikacije”, u okviru programa će nastupiti i niz specijalnih gostiju – glumci Branka Pujić i Branko Platiša; vokalni solisti: Dušan Svilar, Saša Vasić, Aleksandra Kovač, Tanja Banjanin, Dejan Najdanović, Aleksandra Janković i Dejan Cukić, te muzičari: Dušan Bezuha, Kristijan Mlačak i Ešref Džanefendić.

 

 

Komentari