Koncert: 3 A.M. + CITIZEN X + STOMP Концерт: 3 A.M. + CITIZEN X + STOMP

Grupu 3 A.M. čine ljudi čije se iskustvo proteže do početka devedesetih godina prošlog veka. Vinovnici su brojnih previranja i smena generacija, stilova koji su se nazivali hard korom, ali su ostali dosledni glavnim odlikama ovog pravca: beskompromisno rokanje i sirova poezija zaodenuta asfaltom.

 

Članovi: Mrki (bubanj), Janko (bas gitara), Aref (gitara) i Zero (vokal), svirali su u bendovima Doghouse, Hitman, On The Run, Austerity, Stonewall, Few Reasons Why, Seventh Army In The Kitchen, Rain Delay, Grandpa Candys. U ovoj postavi počeli su sa radom pre godinu dana i za sada snimili EP “Time For An Awakening” sa četiri pesme. Sniman je Pogonbgd) i članova benda. Široj publici predstavili su se singlom “Me, enemy”.

 

Kao vizuelna kulisa video spota za ovu numeru upotrebljena je priča “B-17” čuvenog Dan O’Bannona iz crtanog omnibusa “Heavy Metal” objavljenog 1981. Smeštena u svet mašte, priča sa lakoćom prati muzičku podlogu koju na karakterističan način donosi bend 3 A.M. Muzika je okarakterisana kao kros over ranog hard kora sa njujorškim izrazom devedesetih godina. Melodijske linije su rudimentalne i naziru se ispod jednostavnih vokalnih linija praćenih snažnom ritam sekcijom koja donosi modernu atmosferu. Iako svi članovi benda imaju po preko četiri decenije životnog iskustva, muzikom se bave isključivo iz ljubavi i za njih ona je beskompromisna. Smatraju da svako ljudsko biće nosi u sebi muziku i da je može iskreno reprodukovati ili ispustiti samo u trenucima sreće i patnje.

Bend 3 A.M. se beogradskoj publici premijerno predstaviti ovog leta, polusatnim setom u okviru koncertnog serijala na Zidiću Doma omladine Beograda, i oduševio je publiku. Na solističkom koncertu u Klubu Doma omladine Beograda, 30. septembra izvešće muziku koju vole, žive i stvaraju čitavog života.

 

Bend CITIZEN X je nastao 2007. Objavio je dva demo snimka koje je promovisao lokalno. Boka nakon prestanka rada u Doghouse-u 2018. godine okuplja novu ekipu sa kojom objavljuje EP “End Of Fiction” za Geenger records.
STOMP čine članovi bendova Eyesburn, Hitman, Discord i GoodEyeClosed.

Komentari